Bosch Automotive Steering GmbH

A ZF Lenksysteme GmbH vállalatot a Bosch megvásárolta és 2015. március 11-től bejegyzetten Robert Bosch Automotive Steering GmbH-ként működik tovább. A cég német és nemzetközi leányvállalatai is átveszik a nevet a következő hetekben, eközben beépül a Bosch-csoportba, mint önálló üzletág: Automotive Steering. A modern, tüzelőanyag-takarékos elektromos kormányművek piacvezető gyártójaként a Bosch Automotive Steering GmbH szélesíti a Bosch-csoport járműipari portfolióját, ráadásul olyan rendszerelemet készítenek, ami alapja a járművezetőt segítő asszisztenseknek, az elektromos és a vezető nélküli járműveknek. Ezáltal az új üzletág fontos szerepet játszik a biztonság, hatékonyság és komfort növelésében. Christian Sobottka, a Robert Bosch Automotive Steering GmbH elnöke szerint „A siker kulcsa a múltban az alkatrészkészítés volt, ma viszont csak az lehet sikeres, aki intelligens és integrálható rendszereket tud szállítani az autógyáraknak.”.

A Robert Bosch Automotive Steering GmbH legfőbb céljai között szerepel, hogy a jelenleg készített egységeiket egy szoftver segítségével összekössék, és rendszerré formálják. Ma már lehetséges, hogy egy okostelefonnal irányítsunk egy 40 tonnás szerelvényt, ráadásul a rendszer már szériaérett. A ServoTwin, ami egy haszongépjárművekhez fejlesztett elektrohidraulikus szervorendszer, több mint 40 tonna össztömeggel is megbirkózik, így új lehetőségeket nyit a haszonjárművekben alkalmazott asszisztens rendszerek területén. Mintegy 1400 mérnök foglalkozik a kormányművek fejlesztésével.

Ma az üzletág eladásainak 60%-a elektromos kormánymű, és nem csak a felsőbb kategóriás járművekbe kínálnak elektromos megoldásokat, hanem az olcsóbb, kisebb modellekhez is van költséghatékony rendszerük.n

(Bosch info)