Az SKF Zrt. a JAF rendes tagja

Abból az alkalomból, hogy 2014. február 26-án az SKF Zrt. rendes tagja lett, a JAF Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete elnökasszonya, Marótiné Koczur Györgyi, interjúra kérte dr. Konkoly Miklóst, az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. márkavédelemért felelős Üzletfejlesztési Igazgatóját.

JAF: Mindenek előtt köszönjük az SKF érdeklődését, bizalmát és csatlakozását az Egyesületünkhöz.

KM: Számunkra megtisztelő ez a lehetőség, hiszen a JAF több éves munkája világosan bizonyítja elkötelezettségét a szellemi tulajdon védelmében. Az SKF Márkavédelmi politikájával és aktivitásaival tökéletes hasonlóságot fedeztünk fel a JAF célkitűzéseiben és tevékenységében, ezért támogatásunk, együttműködésünk magától értetődő.

JAF: Konkrétan milyen hasonlóságokra gondol?

KM: Nos, az SKF AB. – melynek mi itt Magyarországon egy értékesítéssel és műszaki támogatással foglalkozó leányvállalata vagyunk – immár több mint öt éve magas szinten és komoly erőfeszítéssel dolgozik a márkavédelem érdekében szerte a világban. A munka két, szorosan összefüggő területen zajlik: a kereskedők, valamint a felhasználók tudatosságának növelése és a hatósági jogérvényesítés támogatása. A JAF aktivitásai között mindkét terület kiemelt fontossággal bír.

JAF: Milyen együttműködésre készül az SKF a JAF-al?

KM: Együttműködésünk – mint azt a korábbiakban jeleztem – több évre nyúlik vissza, az Egyesülethez történt csatlakozásunk csak megpecsételi a közös munkát, és ezzel azt szeretnénk kifejezni, hogy minden lehetséges eszközzel és erőforrással támogatjuk a JAF nemes küldetését.

JAF: És végül azt szeretném megkérdezni: mi az SKF üzenete a márkavédelem témájában?

KM: Három fő üzenetünk van: (1) a hamisított csapágyak jelenléte a világpiacon immár mindennapi valóság, és ezzel mi szembenézünk; (2) a bizonytalan eredetű csapágyak felhasználása komoly kockázatot rejt magában minden felhasználó számára, mind az élet- , illetve balesetveszélyre, mind pedig a súlyos anyagi károk veszélyére tekintve; (3) mindezek okán az SKF valamennyi lehetséges módot felhasznál ennek a veszélynek tudatosítása érdekében és közreműködik a szellemi tulajdonjog védelemre vonatkozó jogérvényesítés messzemenő támogatásában.