Kormány-együttműködés a Delphi cégcsoporttal

A járműipari beszállító Delphi cégcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány, a dokumentumot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jámbor Zoltán, a Delphi magyarországi vezetője írta alá.

Jámbor Zoltán elmondta, hogy a járműipar az egyik leginnovatívabb és leghatékonyabb üzleti szektor világszerte, a Delphihez hasonló beszállítók az egyes járművek értékének mintegy 75 százalékát állítják elő, és új technológiákat fejlesztenek ki. Az aláírás előtt köszöntőt mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, melyben kiemelte: a Delphi magyarországi sikertörténete 1991-ben Szombathelyen kezdődött, ahol a cég 1500 embernek ad munkát, több mint egymilliárd forint iparűzési adót fizet.

Magyarországon a Delphinek mind az 5 divíziója jelen van, és négy gyára működik. A Delphi az elmúlt 20 évben több mint 220 millió eurót fektetett be az országban, jelenleg pedig mintegy 3400 munkavállalót foglalkoztatnak Magyarországon.MTI, 2014. január 30.