ENERGOTEST-teszt az FSH-n 2012-ben is

A második Formula Student Hungary verseny zajlott le ENERGOTEST-részvétellel.

Ezen az X-Meditor Kft. kitűnő szervezésében megrendezésre került nemzetközi versenyen, ahol a világ tekintélyes egyetemeinek hallgatói saját építésű és fejlesztésű autóival mérik össze tudásukat, az általunk fejlesztett diagnosztikai berendezéseken a verseny alatt le is tesztel­het­ték azokat.

Hasznos szolgáltatás

Idén egy to­vábbi fontos szolgáltatással segítettük a versenyzőket.

Az ENERGOTEST GT kerék- és gumiszerelő beren­dezés­e­inken a ver­seny teljes ideje alatt a járművek spe­ciális – akár épí­tett – kere­keinek gumi­abroncs-cserélése zajlott. Ez az akciónk rendkívül hasznosnak bizo­nyult a járművek teszt­kerekei és az „éles” versenyen használt kerekek váltásakor.

Régi ismerős

A csapatok ismerősként üdvözölték a tavaly is szerepelt mobil görgős fékerőmérő berendezésünket, és töb­ben kihasználták a jó alkalmat, hogy ellenőrizzék autóik fékerejét.

Új versenyző

A legnagyobb érdeklődés a kimondottan erre az alkalomra készített ENERGOTEST görgős teljesítménymérő próbapadot övezte, amelyen a teljesítmény akár 120 km/h sebes­ségen is mérhető volt, mind a benzines, mind az elektromos járművek esetében. Nagy segítség a tesztelésben, ill. a járművek motorparamétereinek beállításában. A keréken leadott teljesítmény megmérése hasznos információt jelent az egyedi járművek továbbfejlesztéséhez. A mérőprogram által generált riportot a versenyzők nyomtatott formában magukkal vihették. A méréseknek további tétje is volt: a legjobb mérési eredményt a szervező X-Meditor Kft. különdíjjal jutalmazta.

Mindenki jól járt

A versenyen történt mérések nemcsak a fiatal mérnököknek adtak fontos információkat, hanem a próbapad továbbfejlesztéséhez, a műszaki felsőoktatási intézmények igényeinek jövőbeni tökéletes kiszolgálásához is.

A jövő itt már működik

Az érdeklődőknek bemutattuk a legújabb fejlesztésű oktatási eszközünket, az EnergoMotort.

Ez a komplett diagnosztikai oktatóberendezés fejlesztésekhez, rész- egységvizsgálatokhoz is kiváló lehetőséget nyújt. Minden olyan diagnosztikai vizsgálat elvégezhető vele, amely bemutatja a járműfenntartók tényleges, teljes körű diagnosztikai lehetőségeit. Az oktatómotor többek között terhelő fékgépegységgel is bővíthető. Ez a terhelő fékgép volt most segítségünkre a teljesít­ménymérő próbapadon történt méréseknél is.

Az új műszaki generáció már ezen nő fel. Vannak szakmák, amelyeknél nem ront az eredményen, ha több tíz évvel korábbi eszközökön tanulnak a diákok. A gépjárműjavítás, -fejlesztés viszont nem tartozik ezek közé. Ezért fejleszti folyamatosan az ENERGOTEST azokat a berendezéseket, műszereket is, amelyeket az oktatási intézmények részére kínálunk. Számos középiskolában és felsőoktatási intézményben működik ENERGOTEST diagnosztikai labor, fékterem, teljesítménymérő labor, és már több szakközépiskolában is EnergoMotoron képzik a tanulókat a 2012–2013-as tanévben. A berendezésekről bővebb információ a www.energotest.hu oldalon olvasható.

Ezúton is szívből gratulálunk az X-Meditor Kft.-nek a kitűnő szervezéshez.