Autocom: az autódiagnosztika jövője

Az internet és a számítástechnika rohamos fejlődése egyre közelebb hozza, hogy az autódiagnosztikában is elterjedjen az úgynevezett „Cloud” rendszer. Az egész központja egy proxy szerver, ami minden Autocom-felhasználónak elérhető, saját készülékszámával és kódjával. Ezen a proxy szerveren működik az Autocom diagnosztikai szoftvere, mindenki eléri a magának megvásárolt tartalmat, legyen az személyautó, teherautó vagy általános szoftver.

A kommunikációnak két különböző módja is lehetséges. Az egyik mikor a CDP+ műszer direktben kapcsolódik az internetre Wifi hálózaton keresztül, mi pedig egy másik eszközzel (lehet az Notebook, PC, táblagép vagy akár okostelefon) a szerveren futtatjuk a szoftvert és végezzük a diagnosztikát. Másik eset mikor a CDP+ műszert Bluetooth-on párosítjuk a számítógépünkkel, majd fellépünk a proxy szerverre.

Az on-line rendszernek több előnye is van:
– Nem kell telepíteni a diagnosztikai szoftvert.
– Bármilyen interneteléréssel rendelkező eszközzel használható a diagnosztikai eszköz, lehet az Notebook, PC, MAC, IOS- vagy androidos készülék.
– Folyamatosan frissülő szoftver, nem kell várni a következő hivatalos frissítésre. Akár hetente új frissítések kerülhetnek be.
– A gyártó meg tudja védeni szoftverét az illegális szoftverhamisítások ellen.

Hátránya viszont, hogy a felhasználó ki van szolgáltatva az internetkapcsolat viszontagságainak…