HELICOIL plus menetjavító betétek, menetjavítás - menetpáncélozás

A HELICOIL® plus menetjavítók kiváló teherbírású kötések létrehozására képesek alacsony szakítószilárdságú fémanyagokban, alkalmazásuk immáron több mint 50 éves múltra tekint vissza. A saját fejlesztésű HELICOIL® plus menetjavító betéteket Magyarországon a Böllhoff Kft. forgalmazza. A Böllhoff nemzetközi porondon tevékenykedő, piacvezetők között számon tartott vállalatcsoport a kötőelem- és szereléstechnikai megoldások területén – innovatív iparágak stratégiai partnere.


Sérült menet és HELICOIL® plus betéttel javított menet


HELICOIL® plus menetbetétek / HELICOIL® plus menetjavító egységcsomagok (M2-M36)

A HELICOIL® plus menetbetétek alkalmazásával nagyszilárdságú, kopásálló, hőterhelésnek ellenálló furatmenetek precíz kialakítása lehetséges.

A HELICOIL® plus menetbetéteket világszerte használják károsodott vagy elhasználódott menetek gazdaságos és tartós helyreállítására.

Német és nemzetközi szabadalmi oltalom alatt álló nagy megbízhatóságú rendszer, amely világszerte elérhető. A HELICOIL® plus egységes anyag- és minőségi előírásoknak megfelelően gyártott menetbetéteket szavatol, amelyek nemzetközi szabványoknak, illetve nagyfelhasználók egyedi normáinak is alapját képezik. Egyik változata az ún. „free running” (szabadon futó), másik pedig a „screwlock” (rögzítő), amelyek beazonosítását a beszerelést követően is megkönnyíti a zöld, ill. piros bevonati szín.

Mindenhol, ahol alacsony szilárdságú anyagok (alumínium, Al-Mg ötvözetek, szálerősítésű műanyagok…) kerülnek beépítésre, a HELICOIL® plus menetbetétek menetpáncélozáshoz nélkülözhetetlenek. Az érintett területek közé tartozik mindenekelőtt az autó- és gépipar, az elektromos- és orvosi műszeripar csakúgy, mint a repülőgépipar. A menetpáncélozásnak köszönhetően az anyamenetek tönkremenetele – még gyakori használat esetén is – kizárható.

A HELICOIL® plus menetbetétek collos és metrikus méretekben vagy akár egyedi kivitelben is rendelkezésre állnak.

Előnyei

– Korrózió- és hőálló, kopásálló

– Egyenletes terhelés- és feszültségeloszlás

– Egyszerű beazonosíthatóság beépített állapotban is (a színek alapján)

– Különböző változatokban, egyedi követelményeknek megfelelő 
kivitelekben kapható

– Kötőelemek, szerelési rendszerek és szerszámok egy kézből

Bővebb információ: Böllhoff Kft. 8000 Székesfehérvár, Alba Ipari Zóna, Zsurló út 8.

Tel.: 22/511-018; fax: 22/327-047; e-mail: boh@bollhoff.com, www.bollhoff.hu