Ismét egy Bosch-újdonság!

2011 őszén bemutatkozik a Bosch legújabb gépjármű-diagnosztikai készüléke, az FSA 500-as, mely az autókon végzett villamos és elektronikus vizsgálataival tökéletes kiegészítőnek ígérkezik a vezérlőegység-diagnosztikához.

A Bosch vadonatúj készüléke új koncepcióval segíti a mérést végző szakembert. Mivel a KTS mérőmodulhoz hasonlóan az FSA 500 is Bluetooth útján kommunikál a számítógéppel, lehetőségünk van a gépjármű motorterében mérni úgy, hogy az akár a vezérlőegység-diagnosztikát is magába foglaló PC vagy laptop nem zavar a munkában. Ez amellett, hogy nagyobb mozgási szabadságot nyújt a műhelyben, lehetővé teszi azt is, hogy a két méréstechnikából származó információkat (a KTS vezérlőegység-diagnosztikai modul a járműre az utastérben csatlakozik), mért értékeket egy kezelői felületen, egymást kiegészítve láthassuk. Az FSA 500 ráadásul egy mobil hibrid járműteszterrel (FSA 050) is kiegészíthető, így a legújabb technológiájú járműveket is felvehetjük ügyfeleink sorába.

Az FSA 500-zal több mint 30, a jármű elektromos és elektronikus komponenseihez előkonfigurált vizsgálatot végezhetünk el könnyen, szoftvervezérelt módon. Lehetőség van a mért jeleket eltárolni, illetve a referenciagörbékkel összevetni, a jelgenerátor segítségével pedig a szenzorjeleket tudjuk szimulálni. A Bosch új készüléke 2 vagy 4 csatornás móduszú univerzális oszcilloszkóppal rendelkezik, továbbá a fizikai jellemzők méréséhez teljes értékű multiméterrel.

A kisméretű (kb. 30x22 cm) és tömegű (kb. 1,5 kg) FSA 500-as szállítási terjedelmében a legfontosabb kiegészítők (USB- és Bluetooth-adapterek, összekötőkábelek és szenzorok, trigger és árammérőfogók, jeladók és mérőtűk) ugyanúgy megtalálhatóak, mint a praktikus szállítótáska és a tápellátás eszközei. Természetesen szintén rendelkezésre áll egy igen hosszú opcionális lista, melyből a már említett FSA 050 hibridjármű-vizsgáló mellett akár külön töltőprofillal rendelkező teljes értékű műszerkocsit is választhatunk.

Néhány szó az árakról. Az FSA 500-hoz külön szoftver, a Compac Soft[plus] FSA 500-as tartozik, mely 2012 végéig teljesen ingyenesen hozzáférhető. Az új Bosch FSA 500-as listaára nettó 985 000 Ft, mely úgy lett kikalkulálva, hogy az elődkészülék, az FSA 450 tudásához képest jelentős bővülést felmutató új teszter több mint 15%-kal kerül annál kevesebbe!

A Bosch diagnosztikai készülékekkel kapcsolatosan részletes információ (prospektus, használati utasítás, ismertetők), kapcsolatfelvétel a www.bosch.hu/products/diagnost oldalon, a +36 1 431 3633-as telefonszámon, vagy az info.kh-pr@hu.bosch.com e-mail címen kérhető.