Tudja Ön, hogy...

– a Bosch mágnesszelepes common rail injektort csak egyszer lehet szétés összeszerelni. Korrigálás célú repasszra, többszöri megbontásos javításra nincs lehetőség! (Ez nem vonatkozik a porlasztócsúcscserére!)

– Az injektor működési paramétereinek ismételt beállításakor a hézagolás elvárt pontossága elérheti a ±0,003 mm-t.

– CR-szivattyú vizsgálatakor a szállított mennyiség grafikus megjelenítésével kell megítélni az egyes elemek megfelelőségét.

• A dízeladagoló rendszerekben a tűrések 30 évvel ezelőtt 100 μm = 0,1 mm értékűek voltak, 10 évvel ezelőtt 10 μm = 0,01 mm, ma pedig 1 μm = 0,001 mm.

• A Bosch mágneszelepes CR-injektort ma már teljes körűen lehet javítani. Ezt a Bosch „3. javítási lépcső” megnevezéssel vezette be, és minden komponens és alkatrész cseréjét lehetővé teszi, valamint előírja az üzemi paraméterek mérését és beállítását.

• Korábban az 1. javítási lépcső alatt a porlasztócsúcscsere lehetőségét adta meg, majd a 2. javítási lépcsőben lehetővé tette a nagynyomású tömítőgyűrű cseréjét, ezzel együtt járóan a mágnesszelepegység le- és felszerelését.

• Az előírásos CR-injektor méréshez: – a vizsgálóolaj hőfokát az előírás szerinti tartományban kell tartani (hűtés/fűtés), – a mennyiség- és nyomásmérés mérőetalonnal pontosságellenőrzött eszközökkel, mérőcellával kell hogy történjen, – a mennyiségméréshez az adatok 0,1 mm3 /löket pontosságúak.

• A mérőrendszer lehetővé teszi, hogy a mérés közben folyamatosan láthatóvá váljon az adagolt mennyiség esetleges ingadozása, ami a kezdődő meghibásodásra utalhat.

• Csak úgy van értelme a mérési eredményt a gyártó adataival összehasonlítani – és ez különösen igaz a hidraulikus elemek mérésére –, ha azonos feltételekkel mérünk, mint amelyekkel a gyártó az előírt adatokat meghatározta (nyomás, hőfok, kivezérlés, méréspontosság, eszközök stb.). Ha ez nem teljesül, nincs értelme a mérésnek