Bosch diagnosztikai készülékek és alkatrészek haszonjárművek számára

– KTS Truck és KTS 800 Truck a haszonjárművek diagnosztikájához

– Zsinór nélküli Bluetooth kapcsolat a nagy távolságú adatátvitelhez

– ESI[tronic] Truck műhelyszoftver járműadatokkal és szervizinformációkkal, köztük a ZF Services adatállománnyal

A KTS Truck vezérlőegység-diagnosztikai teszter és a hozzá kapcsolódó ESI[tronic] Truck szoftvercsomag kifejezetten a haszonjárművekkel foglalkozó műhelyek igényei szerint került kialakításra, teljessé teszi a Bosch széles körű diagnosztikaikészülék- és alkatrészválasztékát kis- és nagyhaszonjárművek, valamint buszok és vontatmányok számára. A Bosch az új haszonjármű KTS vezérlőegység-diagnosztikai teszterét két változatban kínálja: KTS modul (KTS Truck) a műhely meglevő asztali vagy hordozható számítógépe mellé, valamint a KTS 800 Truck teljes körű diagnosztikai állomás (egy robusztus számítógéppel egybeépített teszter, benne az új Diagnosztikai Vezérlőegység – DCU) formájában.

A KTS modul bármilyen kereskedelmi számítógéppel használható az 1. osztályú Bluetooth zsinór nélküli összeköttetés segítségével. A zsinór nélküli modul egészen 100 m-es távolságig problémamentes adatátvitelt tesz lehetővé a műhelyben. Ezzel a nagyhaszonjármű-műhelyekben megszokott, a járművek méretéből adódó nagyobb távolságokat is könnyen áthidalhatjuk. A KTS Truck hasznos készüléktáskában érkezik, benne a Bluetooth csatlakozó olyan számítógépekhez, amelyek alapesetben nem rendelkeznek ilyen funkcióval. Szintén a szállított csomag része egy OBD diagnosztikai kábel és egy univerzális adapterkészlet. További speciális diagnosztikai kábelek választhatóak haszonjárműtípus szerint, külön rendelés alapján.

A KTS 800 Truck a haszonjármű-szakműhelyeket teljes, hordozható diagnosztikai lehetőséggel ruházza fel. Az új Diagnosztikai Vezérlőegység (DCU), mely egyéb Bosch diagnosztikai rendszereket is tud kezelni, 13 colos (33 cm) érintőképernyővel egy ütésálló, erős, fogantyúval rendelkező készülékházban érkezik. A vezérlőegység-diagnosztikai modul a DCU-hoz szintén Bluetooth-on keresztül kapcsolódik.

ESI[tronic] Truck nagy lefedettséggel az európai haszonjárművekhez

Az új KTS Truck és KTS 800 Truck készülékek működtető szoftvere az ESI[tronic] Truck szoftver, melyet természetesen szintén a haszonjármű-javítópiac számára fejlesztett ki a Bosch. A szoftvercsomag az Európában gyakori kishaszonjárművek, nagy kamionok, vontatmányok és buszok területén biztosít széles körű típuslefedést. A vezérlőegység-diagnosztikán túl az ESI[tronic] Truck szoftver műszaki segítséget is nyújt például kapcsolási rajzok, karbantartási és javítási útmutatók, valamint rendszer-információk felsorolásával. Az alkatrészek katalógusa szintén megtalálható a szoftverben, köztük a Bosch együttműködő partnere, a ZF Services adataival — azaz a ZF termékekre vonatkozó műszaki információkkal, valamint ki- és beszerelési útmutatókkal. Az új ESI[tronic] Truck szoftver felhasználóbarát működtetése a bevált KTS 340 teszter kezelési elvén alapul.

Alkatrészek, teszterek, oktatások és műszaki segítségnyújtás

Ahogyan a személykocsi-szakműhelyek esetében, a Bosch a haszonjárművek számára is széles körű, gyártói minőségű alkatrész-választékot kínál, valamint számos készüléket a járműrendszerek, emissziós rendszerek, futómű- és fékrendszerek, a dízelmotorok és a kerékabroncsok terén végzett műhelymunkához. Az európai szervizoktatási program kibővítése a haszonjárművek számára jelenleg is folyik. A Bosch műszaki segélyvonala a haszonjámű-szakműhelyek számára is elérhető lesz, segítve a nehéz műszaki problémák megoldásában. A műszaki segélyvonalon nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembereink fogadják a hívásokat, ami lehetővé teszi a műhelyek számára a Bosch mint járműipari beszállító és fejlesztő közvetlen tapasztalataihoz való hozzáférést. Az ESI[tronic] Truck szoftver már tartalmazza az új on-line diagnosztikai szolgáltatást is. Ezzel a prémium szolgáltatással a Bosch szakértői az internet segítségével a műhely diagnosztikai rendszereivel közvetlenül tudják felvenni a kapcsolatot és lépésről lépésre végig tudják a kezelőt vezetni a vizsgálaton. 2011-től a Bosch egy átfogó szervizcsomagot ajánl, kifejezetten a márkafüggetlen haszonjárműműhelyeknek, melyben alkatrészek, célszerszámok, műhelyfelszerelés, oktatás és műszaki információk szerepelnek.