A Bosch és ZF Services világméretű együttműködése

– A Bosch ESI[tronic] bővítésre került a Sachs, Lemförder, Boge és ZF Parts márkainformációkkal.

– Alkatrész-katalógus, beépítési és kiszerelési útmutatók kuplungokhoz, kormányművekhez, futóműalkatrészekhez és lengéscsillapítókhoz az ESI[tronic] 2010/4-es frissítésétől.

– Az ESI[tronic] előfizetők díjmentesen juthatnak a ZF Services információkhoz, külön előfizetési díj vagy aktiválási eljárás nélkül.

A Bosch Automotive Aftermarket üzletága 2009 áprilisában megvásárolta a németországi Schweinfurtban székelő AutoCrew GmbH-t. Ez a cég a ZF Trading GmbH (ZF Services üzletága) teljes tulajdonú leányvállalata volt. Az AutoCrew a tulajdonosa a hasonló nevű, márkafüggetlen autójavító műhelyeket magába foglaló szervizkoncepciónak is. Ez Európában partnere kb. 600 műhelynek Németországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában, ebből kb. 450 műhellyel csak Németországban. Az AutoCrew megvásárlása a kezdetét jelzi a Bosch és a ZF Services világméretű együttműködésének. A minden ZF Services termékhez kapcsolódó adatbázis és műszaki információk az ESI[tronic] szoftverbe is integrálásra kerültek, mely a Bosch műhelyinformációs szoftvere. Ezen kívül a ZF Services elsődlegesen preferált együttműködő partnerré vált az AutoCrew és a Bosch Car Service hálózatokban.

A Bosch ESI[tronic] műhelyszoftver mostantól lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy még több hasznos információt kapjanak munkájukhoz – néhány kattintással. A sokoldalú szoftver bővítésre került a ZF Services márkáira vonatkozó alkatrész-információkkal, be- és kiszerelési útmutatókkal: a lengéscsillapítók és kuplungok a Sachs márkától, felfüggesztés/kormányzás és gumi-fém alkatrészek a Lemfördertől, lengéscsillapí- tók a Boge-től, míg a kormánycsapágyak és a szivattyúk a ZF Parts márkanév alatt futnak. Csakúgy, mint a már meglevő ESI[tronic] információk, az újonnan beintegrált ZF Services termékinformációk tulajdonképpen a teljes piacot lefedik. A világon mintegy 60 000 autójavító műhely fizet elő a Bosch ESI[tronic] szoftverre, ezek a bővített adatokat és információs csomagokat a negyedévente esedékes szoftverfrissítésekkel automatikusan megkapják anélkül, hogy további díjat kellene érte fizetniük, vagy további aktiválási eljárást kellene végrehajtaniuk.

A Bosch ESI[tronic] a továbbiakban tartalmazza a ZF Services által forgalmazott „InCat” DVD-t. Ez egy olyan elektronikus alkatrész-katalógus, melyben fotók, műszaki dokumentumok és összeszerelési útmutatók találhatók a ZF Services termékekre vonatkozóan. Például a Bosch műhelyszoftverben kiválasztott járműtípushoz minden alkatrész-információ és összeszerelési útmutatót megtalálunk a lengéscsillapító be- és kiszereléséhez. A megfelelő munkaértékek az ESI[tronic]-ban megvannak ahhoz, hogy kalkulációt tudjunk készíteni. A ZF Services információk ESI[tronic]-ba való átvétele ré- sze a ZF Services és a Bosch világméretű együttműködésének.

Gyakorlatilag teljes piaci lefedettség a személy- és haszonjárművek terén

A gyakorlatilag teljes személykocsi-állományra vonatkozó információkon túl az ESI[tronic] felhasználói információkat kapnak a jelenleg forgalomban lévő haszonjárművekről is. Az idei első frissítés a Sachs, Lemförder, Boge és ZF Parts alkatrészlistáihoz juttatta az ESI[tronic] előfizetőit. Az összeszerelési instrukciók, benne az installálási és a szétszerelési útmutatóval a negyedik negyedévtől következnek (ESI[tronic] 2010/4). Az új információ automatikusan része lesz a szoftvernek az installálás során és azonnal rendelkezésre áll minden előfizető számára, külön aktivá- lás nélkül.

Oktatások

A ZF Services és a Bosch közötti együttmű- ködés sikeresen indult el, első lépésként a műhely-személyzet oktatásával. 2010 eleje óta a Bosch és a ZF Services oktatásokat is ajánl a ’Személyautók és haszonjárművek hajtáslánca’, ’Személyautók kormányzása és futóműve’, ’Járműmechanika’ és ’Jármű- analízis’ témakörökben.