A Bosch újdonsága a frankfurti Automechanika kiállításon

„A jövő műhelypartnere”

Az idei Automechanika kiállításon a Bosch „A jövő műhelypartnere” szlogennel jelent meg, a diagnosztikai rendszereket és járműalkatrészeket egyedüli gyártóként egy kézből kínáló cégcsoportként, mintegy 1800 négyzetméternyi területen, amelyet a diagnosztika, a járműalkatrészek és a különböző szolgáltatások területéről összesen 15 új, illetve számos aktuális termékének bemutatásával kívánt méltóképpen kihasználni.

A hibrid járművek szervize az idei kiállításon kulcsfontosságú terület a Bosch számára. A vállalat már eddig is részt vett a hibrid járműtechnika fő egységeinek gyártásában, most pedig fejlett diagnosztikai rendszereivel a javítóműhelyek számára igyekszik tovább könnyíteni e kettős üzemű gépkocsik karbantartási munkáit. Ennek szellemében ESI[tronic] műhelyszoftverben már a legfrissebb műszaki adatok is megjelennek, de a kínálatban a megfelelő gyakorlati oktatás is rendelkezésre áll.

A Bosch a haszonjárművek számára kifejlesztett új karbantartási és javítási programjával is az Automechanika alkalmával jelent meg első ízben a nagyközönség előtt. A középpontban a KTS Truck és 800 Truck haszonjármű-diagnosztikai készülékek állnak. A KTS Truck vezérlőegység-diagnosztikai készüléket, illetve ennek ESI[tronic] Truck szoftverét a Bosch kifejezetten a haszonjármű-javítóműhelyek igényei szerint fejlesztette ki. Az új berendezések így már a teherautók, az autóbuszok és a pótkocsik körére is kiterjesztve teszik teljessé a Bosch termékportfólióját, mindjárt kétféle változatban: a PC-hez vagy laptophoz csatlakoztatható KTS-modul – amely már most is a műhelyek rendelkezésére áll –, valamint teljes körű megoldásként a számítógéppel egybeépített KTS 800 Truck formájában.

A kiállításon mutatkozott be a Bosch és más gyártók common rail befecskendezőszivattyúi és injektorai tesztelésére készült EPS 708. Alkalmazásával a Bosch eredeti alkatrészei garanciával is javíthatók. Az újdonság integrált hűtőrendszerével, elektronikus befecskendezési mennyiségméréssel és öndiagnosztikai lehetőségeivel segíti a műhelyek munkáját, egyszerű megoldást kínálva a piezo CR-injektor vizsgálati tevékenységének elindításához.

A Bosch 15 újdonsága az Automechanika 2010 kiállításon:

– Az ACS 751 berendezés légkondicionáló rendszerek szervizéhez
– EFB/AGM akkumulátorok a Start-Stop automatikával szerelt járművek számára
– A C3 és C7 akkumulátortöltők
– Denoxtronic 2 utánépítő rendszer az NOx-kibocsátás mérséklésére
– A KTS Truck és KTS 800 Truck diagnosztikai készülékek
– A BEA 080 dízelrészecskekibocsátás-mérő berendezés
– Az EPS 708 common rail vizsgálópad
– ESI[tronic]: hibrid járművek az ESI[tronic]-ban, ZF adatok integrációja; ESI[tronic] Truck
– Halogén munkahelyi és egyéb kiegészítő lámpák (pl. xenon, 175 pilot”)
– Alkatrészek, diagnosztikai rendszerek és hajtáskoncepciók hibrid járművek számára
– FSA 050 vizsgálókészülék nagyfeszültségű (hibrid) rendszerekhez
– Távdiagnosztikai és DXP (Data Exchange Platform) rendszerek műhely-hálózatoknak
– Common rail befecskendezők javítási koncepciója (CRI/CRIN, 3. lépcső)
– Elektromos alkatrészek – köztük vezérlőegységek – javítása
– Teherautóalkatrész-program, pl. haszonjárművek új Aerotwin ablaktörlő lapátokkal.

A Bosch műhelykoncepcióinak élő bemutatója

A Bosch műhelykoncepciói, a Bosch Car Service (BCS) és az Auto Crew szintén bemutatkoztak. A szabadterületen bemutatott BCS műhelyfelszerelés a Bosch-partnerek felé megfogalmazott jövőbeni követelményeket jelzi. Ugyancsak itt mutatkoztak majd be teljes terjedelmükben az AutoCrew Truck & Trailer műhelykoncepciók is, első alkalommal Bosch szervizmárkaként.

Számos Bosch-termék a környező standokon

Az idén első alkalommal jelentek meg a Bosch aftermarket- és szervizmárkái, a Beissbarth és a Sicam a kerék körüli szervizkészülékekkel, valamint a HC Cargo autóipari elektronikai alkatrészekkel.