WABCO Tire Premium Seal - a defektjavító

A tehergépjárművek kerékcseréje nem a gépkocsivezetők leányálma rakott szerelvénynél, forgalmas, keskeny úton, a hajnali órákban, jeges, metsző szélben és esőben. És egyébként sem. WABCO Tire Premium Seal gumiabroncs-defektjavítási technológia műveletsorával a munka, ha nem is leányálom, de közelíti. Például a szögek vagy csavarok által okozott, legfeljebb 10 milliméter átmérőjű lyukak megbízhatóan tömíthetők, a gumiabroncs a tömítés után biztonsággal használható. Az abroncs később javítóműhelyben újra javítható, sőt tovább is értékesíthető a helyi szabványok és előírások mellett.

A WABCO Tire Premium Seal latexmentes technológián alapul, kiváló tömítőtulajdonsággal és nagy tömítőképességgel rendelkező mikroszálakat használ. A gumikerekek nem deformálódnak a folyamat során.


A szelepkihúzó eszközkészlet segítségével könnyedén eltávolíthatja a szelepet a hagyományos, valamint az ikerabroncsokról is, a kerék levétele nélkül.


A teherautó kompresszorának segítségével pumpálja a tömítőanyagot a szelepkihúzó eszközön keresztül, amely a levegő beszivárgását is megakadályozza.​​​​​​​

A lassúdefektes gumi WABCO Tire Premium Seal segítségével történő tömítése után az abroncs még körülbelül 1000 km-en át, illetve 14 napig használható. Nincs szükség autómentő hívására vagy új gumikerék vásárlására. Így lehetséges a folyamatos gumijavítás, és nincs szükség új gumiabroncs megvásárlására, így növelhető a kerekek használati ideje. Ezért nem szükséges pótkereket mindig magával vinnie (kivéve, ha ezt helyi törvények előírják), és ezáltal a jármű tömegét akár 300 kg-mal csökkentheti, pénzt takaríthat meg és növelheti a jármű hasznos terhét.


A tömítőanyag bejuttatása után körülbelül tíz percig várjon, majd folytathatja útját.


A készlet nyomásmérőjének és 10 méter hosszú tömlőjének segítségével rendszeresen ellenőrizheti a guminyomást.

A WABCO Tire Premium Seal készlethez tartozó szelepkihúzó eszközt arra tervezték, hogy a szelep gyors és egyszerű eltávolítása után a szelepszáron keresztül megtöltse a gumikereket WABCO Tire Premium Seal tömítőanyaggal, végül visszahelyezze a szelepet. Ekkor légmentes kapcsolat van a gumiabroncs és a WABCO Tire Premium Seal flakon között, így szivárgás nem fordulhat elő. A javítás után közvetlenül akár 80 km/h sebességgel is folytathatja útját (a helyi jogszabályok függvényében). A defektjavító készletet kiegészíti a WABCO Integrált kerékgumi-nyomásellenőrzési rendszert (IVTM). Az IVTM képes jelezni, ha a nyomás jelentősen változik eresztő gumik esetén, mielőtt a gumiabroncs súlyosan károsodna.

A WABCO Tire Premium Seal környezetbarát, mivel vízben oldódó mikroszálakat tartalmaz, melyek vízzel könnyedén lemoshatók és hatástalaníthatók, így nem szennyezik a környezetet. Az eresztő gumi javítása során a tömítőanyag ronggyal eltávolítható, a maradék pedig vízzel lemosható, majd a szennyvízrendszerbe juttatható a helyi környezetvédelmi előírásoknak megfelelően.

További információ:

Wabco-képviselet 
Ecsegi Péter 20/314-8868