Szervizintervallum-nullázás, 3. rész

Mercedes (1997-2008)- FSS-mel (Flexible Service System) és multifunkcionális kormánykerék vezérlővel ellátott változatok

Adja rá a gyújtást, majd a  és  gombok segítségével menjen végig a multifunkcionális kijelző által mutatott értékeken, addig amíg a napi és az összes megtett távolság nem látható. Abban az esetben, ha különálló megtett út kijelzővel szerelt a jármű, akkor addig váltsa a kijelzett értékeket, amíg a külső hőmérséklet kijelzésre nem kerül. Majd a felfelé vagy lefelé mutató nyilakat ábrázoló gombokkal váltogassa a kijelzett értékeket, amíg a  vagy  szerviz piktogrammok nem láthatóak a kijelzőn. Ekkor nyomja le és tartsa lenyomva kb. 3 másodpercig az R (reset) gombot a műszerfalon, amíg a következő felirat nem látható a kijelzőn:”DO YOU WANT TO RESET SERVICE INTERVAL? CONFIRM BY PRESSING R” vagy „SERVICE INTERVAL ? RESET WITH R BUTTONFOR 3 SEC”. Nyomja le újból az R gombot amíg hangjelzést nem hallható. Ezután a kijelző az új szervizintervallumot mutatja.

 

Mercedes (1998-2002)- FSS-mel (Flexible Service System) és multifunkcionális kormánykerék vezérlővel el nem látott változatok

Adja rá a gyújtást, de közvetlenül ezután a kijelző melletti gombot kétszer egymásután nyomja le egy másodpercen belül. Ezután a kijelzőn látható a szervizig hátralévő idő vagy távolság. Kapcsolja le a gyújtást 10 másodpercen belül. Adja rá újból a gyújtást, mialatt a gombot tartsa lenyomva. Ekkor újból látható egy ideig az aktuális szervizintervallum, majd kb. 10 másodperc múlva egy hangjelzés hallható a szervizintervallum számláló nullázásának nyugtázásaként. Ezután engedje el a gombot.

 

VOLKSWAGEN Cabrio ,GOLF III, GTI, JETTA III

Megjegyzés: A megtett távolság függvényében négy fajta szervizintervallum kijelzés lehetséges. A gyújtás ráadásakor a megtett útszámláló kijelzőjén kb. 3 másodpercig mutatja az aktuális értékét. Amennyiben valamelyik szerviz esedékes, akkor a kijelzőn 1 percig látható az adott szerviz kijelzés. A négyfajta kijelzés a következő:
   -IN 00 - Nem szükséges szerviz
   -OEL-15.000 km-enkénti szerviz
   -IN 01-12 havonta esedékes szerviz
   -IN 02-30.000km-kénti szerviz
Az esedékes szerviztevékenység elvégzése után az azzal összefüggő másik kijelzést is nullázni kell. Például az IN 01 elvégzése után az OEL-t is ki kell nullázni.

Adja rá a gyújtást, majd nyomja le és tartsa lenyomva az A jelű gombot. A gomb nyomva tartása közben vegye le a gyújtást, majd engedje el a gombot. Szerviz kód OEL láthatóvá válik a kijelzőn, ekkor nyomja le a B gombot és tartsa lenyomva, amíg a kijelzőn nem jelennek meg vízszintes vonalak. Ha szükséges nyomja meg az A gombot, hogy az IN 01-re léphessen, ennek a nullázásához is szintén a B gombot nyomva kell tartani, amíg vízszintes vonalak nem jelennek meg. Az előzőhöz hasonló az IN 02 nullázása is. A visszaállítás után adja rá a gyújtást, ekkor a szervizkijelzés IN 00 lesz, majd vegye le a gyújtást.

 

VOLVO S40/V50 (2000-2004)

Nyomja be és tartsa lenyomva az A jelű gombot, majd adja rá a gyújtást. Tartsa a gombot kb. 10 másodpercig lenyomva, míg a szervizintervallum kijelző el nem kezd villogni. Ekkor 4 másodpercen belül engedje fel a gombot, ekkor egy hangjelzés hallható, a rendszer visszaállítás ezzel megtörtént.

 

VOLKSWAGEN GOLF IV

Megjegyzés; ez a visszaállítási módszer csak rögzített karbantartási ütemezéssel rendelkező gépkocsikhoz alkalmazható, minden egyéb gépkocsinál a visszaállítást a speciális VAG berendezéssel kell elvégezni.
1999 előtti modelleknél az elsőszintű (olaj) számláló nullázásnál vegye le a gyújtást, majd nyomja le az A jelű gombot. Adja rá a gyújtást, majd engedje fel a gombot. Fordítsa jobbra a B jelű gombot míg „---" nem jelenik meg a kijelzőn. A második szintű (Insp) nullázásánál vegye le a gyújtást, majd nyomja le az A jelű gombot. Adja rá a gyújtást, „Oil" felirat jelenik meg a kijelzőn, ekkor engedje fel az A jelű gombot. Nyomja meg egyszer az A jelű gombot, ekkor „Insp" jelenik meg a kijelzőn. Fordítsa jobbra a 2-es gombot míg „---" felirat nem jelenik meg a kijelzőn.

1999 utáni modelleknél vegye le a gyújtást, majd nyomja le az A jelű gombot. Adja rá a gyújtást, majd engedje fel az A jelű gombot. Ekkor „Service" felirat jelenik meg a kijelzőn. Fordítsa jobbra a B jelű gombot a kijelző visszaállításához.

 

RENAULT LAGUNA II (2001-ig)

Adja rá a gyújtást, majd kapcsolgassa az A gombot, amíg a szervizesedékességét jelző piktogram nem villog és a szervizintervallum kijelzésre nem kerül. Tartsa lenyomva a B jelű gombot, amíg a kijelző 8-szor fel nem villan. Engedje el a gombot, ekkor az új szervintervallum kijelzésre kerül, majd vegye le a gyújtást.

 

RENAULT Vel Satis

Adja rá a gyújtást, majd kapcsolgassa az A gombot, amíg a szervizesedékességét jelző piktogram nem villog és a szervizintervallum kijelzésre nem kerül. Tartsa lenyomva a B jelű gombot, amíg a kijelző 8-szor fel nem villan. Engedje el a gombot, ekkor az új szervintervallum kijelzésre kerül, majd vegye le a gyújtást.