Szervizintervallum-nullázás, 2. rész

Land Rover – Range Rover 2002-ig

Lekapcsolt gyújtásnál nyomja le az A jelű gombot, fordítsa a gyújtáskapcsolót I. állásba. Tartsa lenyomva kb. 5 másodpercig a gombot, amíg a SIA RESET felirat meg nem jelenik a kijelzőn, a kijelző ekkor mutatja a szervizig megtehető távolságot és a szerviztevékenység jellegét (OIL SERVICE vagy INSPECTION). Ha az A gombot egyszer röviden megnyomjuk akkor a kijelzőn a szervizig hátralévő időt mutatja. A BMW-nél leírtaknak megfelelően, ha bármelyik szervizinformációnál (megtett táv vagy idő alap) az A gombot 5 másodpercig nyomva tartjuk egy villogó RESET felirat jelenik meg a kijelzőn. A gombot újból 5 másodpercig nyomva tartva a nullázás megtörténik. Az új visszaállított értékek ezután 5 másodpercig kijelzésre kerülnek. Majd kapcsoljuk le a gyújtást.

 

 

RENAULT CLIO III (fedélzeti számítógéppel szerelt változatok 2006-ig)
SCENIC II (fedélzeti számítógéppel szerelt változatok 2003-ig)


Adja rá a gyújtást és nyomogassa az A vagy B kapcsolót az ablaktörlő kar végén amíg a kijelzőn a ,,DISTANCE BEFORE NEXT” felirat meg nem jelenik. Ekkor nyomja le kb. 10 másodpercig , amíg az esedékes, majd az kinullázott szervizintervallum meg nem jelenik. Engedje el a gombot, vegye le a gyújtást.

 

 

RENAULT MEGANE II (fedélzeti számítógéppel szerelt változatok 2003-ig)

Adja rá a gyújtást és nyomogassa az A kapcsolót az ablaktörlő kar végén, amíg a kijelzőn a szervizinformáció meg nem jelenik. Ekkor nyomja le kb. 10 másodpercig a B gombot , amíg az esedékes, majd az kinullázott s szervizintervallum meg nem jelenik. Engedje el a gombot, vegye le a gyújtást.

 

 

Smart-Roadster

Megjegyzés: A kétfajta szervizintervallum használatos az A és a B típusú. Az egy villáskulcsos kijelzés az A, míg a kétvilláskulcsos kijelző a B típusúra figyelmeztet.
Adja rá a gyújtást és 4 másodpercen belül nyomja le az A jelű gombot és nyomogassa addig, amíg a szervizintervallum kijelzésre nem kerül. Tartsa lenyomva a gombot majd vegye le a gyújtást. Kapcsolja vissza a gyújtást miközben az A gombot lenyomva tartja kb. 10 másodpercig. Ekkor a szervizintervallum számláló visszaáll és a következő szervizig fennmaradó távolságot mutatja.

 

PEUGEOT 807

Lekapcsolt gyújtásnál nyomjuk le az A jelű gombot, majd adjuk rá a gyújtást. Tartsuk a gombot kb. 10 másodpercig lenyomva, míg a kijelzőn a 0 felirat meg nem jelenik és a villáskulcsot ábrázoló visszajelző lámpa el nem alszik.