Távdiagnosztika - 3. rész – Thinkcar Video remote

A korábbi részekben bemutattam a távdiagnosztika működését, amiben a Launch Smartlink interface, mint eszköz volt segítségemre. Nem megyünk messzire, mert a Thinkcar által fejlesztett eszközök esetén a modul, a szoftverkialakítás hasonlóságokat rejt magában a Launch gyökereivel, de felhasználói szemszögből mégis más megközelítésű.

Tesztelés során „szervizfelhasználó oldalon” a Thinktool X10 (1. kép) elnevezésű berendezést kapcsoltam össze a „technikus oldalon” lévő Thinklink B interface-szel (2. kép), szigorúan stabil internetkapcsolatot használva. A „szerviz oldalon” – a távdiagnosztikára alkalmas eszközök közül – a legmagasabban kvalifikált hozzáadott értékkel rendelkezik a Thinktool X10, őt követi a kistestvére, a Thinktool X5 (3. kép), majd jön a Thinktool Max berendezés (4. kép), ahol, ahogy a Thinklink B esetén is, teljesen visszaköszön a Smartlinkre jellemző interface-kialakítás. Maradva a tesztkészüléknél, két tulajdonságra fókuszáltam a „szervizfelhasználó” oldalon.

Mi az a diagnosztikai feladat, beavatkozás, amit az X10 hardver-szoftver platform nem tud megoldani? Gyakorta előforduló eset napjainkban, és ilyenkor külső szoftveres segítségre van szükségünk. Hamar beugrott: ilyen a VW konszernre jellemző SFD (Schutz Fahrzeug Diagnose), azaz komponensvédelem- (Komponentenschutz) feloldás, ezért a tesztelések során ODIS szoftvert is alkalmaztam. A készüléket az adatok SFD offline módban való feloldásához el tudjuk egyébként érni, de ehhez is kell online hivatalos portálhozzáférés, ráadásul nagyon macerás folyamat ezen az úton a feloldást megcsinálni, úgyhogy kell a Remote.

Azt is vizsgáltam, hogy mi az, ami elsőre haszontalan vagy félreérthető jellemző a Video Remote szolgáltatásban.

Ez a Video.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.