Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. január | Olvasson bele!

Új TPMS-diagnosztika a Continentaltól

A Continental bemutatta a legújabb gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszerekhez (TPMS) fejlesztett univerzális szerviz eszközét. A VDO TPMS Go készülék segítségével a műhelyek minden, a piacon elérhető univerzális szenzort tudnak programozni, emellett az összes TMPS-szenzort képesek kiolvasni. A készülék kiváló kiegészítőként szolgál a diagnosztikai eszközökhöz, de alacsony beszerzési ára miatt elsődleges műszerként is kiváló lehet.

hirdetés

„Az a célunk, hogy átfogó támogatást nyújtsunk a szervizeknek attól függetlenül, hogy az adott műhely csak most szeretne belépni a TPMS-szolgáltatások világába, vagy csupán bővíteni szeretné az általa kínált lehetőségeket” – hívta fel a figyelmet Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria marketingvezetője. Hozzátette: a készülék olyan információkat is képes megjeleníteni, mint a TPMS-szenzor azonosítója, vagy az akkumulátor státusza, a gumiabroncs-levegő hőmérséklete, vagy az aktuális abroncsnyomás. A VDO TPMS Go akár második eszközként is hasznos lehet, például egy jármű gyors ellenőrzésénél, amikor egy nagyobb TPMS eszköz például éppen használatban van egy másik autónál.

A VDO TPMS Go kiterjesztett, beépített adatbázissal rendelkezik, amely bőséges információt szolgáltat a TPMS szenzorokról is, így például a tartalék alkatrészek számáról és azok paramétereiről. Az adatbázis minden eredeti alkatrészre kiterjed globálisan, valamint tartalmazza a leggyakrabban használt univerzális szenzorokat is. Az abroncsnyomás-érzékelők gyors ellenőrzése már akkor elvégezhetők, amikor az autó még csak a szerviz parkolójában van. A munkafelvételhez is a TPMS Go egy fontos és rendkívül praktikus eszköz.

A VDO TMPS Go további előnye, hogy a frissítéseket és a különféle tanúsítványokat is kezelni tudja. Emellett havonta frissíti az adatbázisát, ennek köszönhetően mindig rendelkezik a legújabb információkkal a jármű modellekkel és az érzékelőkkel kapcsolatban. A felhasználók a frissítéseket a WebTPM PC szoftveren keresztül tudják végrehajtani és a piacon kapható hasonló termékekkel ellentétben a TPMS Go két éves licencet kínál az összes leggyakoribb és programozható szenzorra.


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés