Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. június | Olvasson bele!

BMW 120 - rázkódás kis sebességnélAz alany egy 2006-os BMW 120 M Sport (E87), N47 kódú motorral. A tulajdonos szerint kis sebességnél a jármű remeg, rázkódik és kigyulladt egy hibajelző lámpa a műszerfalon. A jelenség bekövetkezése független a külső hőmérséklettől és egyéb külső körülményektől, és már több, mint egy hete fennállt. Kezdődjön a diagnosztika!

Egy próbaúttal rögtön beigazolódott a tulajdonos panasza. A kipörgésgátló kis sebességnél bejelzett, ezt a visszajelző lámpát látta a tulajdonos is korábban. A rázkódás nagyobb sebességnél megszűnt, viszont az autóban újabb hibakód is lett.

Mivel a jelenség a kipörgésgátlóval és az ABS-egységgel volt kapcsolatban, ezért először annak a vezetékeit tekintettük át, melyek szemrevételezés alapján épnek tűntek. A kerékméret a jármű típustáblájának megfelelő, a kerekek állapota, a gumiabroncs nyomása megfelelő, kopottsága jelentéktelen. Az ABS-szel kapcsolatos hibák esetén mindig a kerekek ellenőrzésével szoktunk kezdeni, hiszen 15 mm vagy nagyobb átmérőkülönbség már akadályozhatja a megfelelő működést. Az ideális, ha minden gumi ugyanolyan márkájú, mintázatú és a gyártási idejük is megegyezik, de ez a tapasztalat szerint a legkevesebb esetben áll fenn.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés