Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2021. február | Olvasson bele!

Professzionális videoszkópok a PUMA TOOLS kínálatábanA részecskeszűrővel kapcsolatos meghibásodások forrása legkisebb százalékban maga a részecskeszűrő.

A motorolajból származó hamu, az Eolys-adalékból visszamaradó lerakódások normális elhasználódásnak tekinthetők. A korommal való túltelítettség általában valami motorikus problémára vezethető vissza, de előfordulhat az is, hogy valamilyen idegen anyag, például motorolaj kerül a kipufogórendszerbe. Ahhoz, hogy a problémaforrást megállapítsuk, sokszor nagy segítséget jelent, ha be tudunk nézni a részecskeszűrőbe és látjuk a lerakódásokat, és a szűrő állapotára is következtethetünk.

A részecskeszűrők tisztítására már számos lehetőség kínálkozik, mégis vannak olyan események, például a szűrőbetét olvadása, mechanikai sérülés vagy manipuláció, amelyek lehetetlenné teszik a szűrő újbóli felhasználását. Sajnos vannak olyan részecskeszűrők, melyekből csak gyári új kapható, nem kis tételt képezve az árajánlaton. Léteznek olyan tulajdonosok, akik ilyenkor az autót inkább elvitetik.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés