Continental ContiDrive alkalmazás

A Continental ContiDrive alkalmazása a szíjak és szíjrendszerek világában segíti eligazodni a szervizeket. Nemcsak cikkszám és gépjárműadat alapján lehet alkatrészeket keresni, hanem a Contitech minden javítási segédlete, 3D-s grafikája, robbantott ábrája és animációja is elérhető egy kattintással. Pontosabban szólva még kattintani sem kell, mert elég a Contitech-termék dobozáról a QR-kódot leolvasni, hogy közvetlenül hozzáférjünk minden segédanyaghoz. A szoftver elérhető Android- és iOS operációs rendszerekre, magyar nyelven sajnos nincs segédlet, de a grafikus anyagok és a képek azoknak is sokat segítenek, akik az angol/német szöveget nem értik.

A szoftver elindítása után a főmenüből (címkép) választhatjuk ki, hogy mi alapján szeretnénk információhoz jutni. Ha a termék számát ismerjük, akkor érdemes aszerint keresni. Ilyenkor az adott termék méretét és az azonosításához szükséges információkat tudhatjuk meg ➊. Ha az autó a műhelyünkben áll, érdemes típusazonosítással megkeresni az ahhoz illő alkatrészeket. A gyártó, a típus és a motorkód megadása után a Contitech által forgalmazott alkatrészekre kereshetünk rá: vezérműszíj, vezérműszett, hosszbordás szíj stb. ➋. Tovább lépve választhatunk, hogy milyen adatokat szeretnénk megtudni az adott termékről: általános technikai leírást, szerelési segédletet és járműmegfelelőséget ➌. A szerelési segédletet „.pdf” formátumban lehet letölteni ➍. Képekkel gazdagon illusztrált leírást érhetünk el így, ami segítheti munkánkat. A járműmegfelelőség ellenőrzése is előnyös lehet, ugyanis ezzel a funkcióval ellenőrizhetjük, hogy az adott termék ezen a cikkszámon mely autótípusokba került még beépítésre. A funkciónak főleg bontott alkatrészek keresésekor van nagy jelentősége, ha a konkrét típus nem elérhető, viszont van lehetőség más típusból alkatrészt felhasználni.


➊                                                       ➋                                                           ➌

A QR-kódos leolvasás hasonló eredményre vezet mint a cikkszám beírása, viszont annál sokkal gyorsabban elvégezhető, és a hiba lehetősége elenyésző.


➍                                                                                   ➎

A ContiDrive főmenüben található egy „News” gomb is, melyre kattintva a Contitech legfrissebb híreit ➎ olvashatják az érdeklődők angol vagy német nyelven. Minden hónapban 2– 3 friss hír kerül fel az adatbázisba, visszamenőleg is lehet keresni a cikkek között.


A Contitech újdonsága az Augmented Reality névre keresztelt funkció, mellyel képesek lehetünk az adott motor videózása közben szerelési tanácsokat kapni a Contitech-től. Ehhez ugyan internetkapcsolat és jó felbontású videókat készítő készülék szükséges, de minden olyan applikációval működik, amelyhez szükséges alkatrészek dobozán a ContiDrive logója megtalálható. A rendszer még fejlesztés alatt van, célja, hogy az autón dolgozó technikusnak minél kevesebb időt kelljen a szakirodalom böngészésével tölteni, és egyértelműen tudja jelezni, hogy mi a teendő az adott járművön ➏. A gépjárműtechnika bonyolódása kedvez az ilyen jellegű programok fejlesztésének, ugyanis a sok típust nehéz észben tartani, és egyre ritkábban jön be ugyanolyan autó a műhelybe, így a független javítók számára az információ (a gyors és pontos információ) felértékelődik.