A Fer-Vill Kft.

A Fer-Vill Kft. mintegy 18 évvel ezelőtt, 1994-ben alakult meg. A cég jelentősebb profiljai az eltelt idő óta nem sokat változtak.

 

A fő tevékenységünk a gépjármű-indítómotorok és generátorok felújítása, javítása, az autóvillamossági alkatrészek kereskedelme,

autóklíma-alkatrészek forgalmazása. Ezek a műveletek természetesen szorosan összefüggenek az indítómotorok és generátorok alkatrészeinek a forgalmazásával is. A felújítási technológia, amit a műhelyünkben alkalmazunk, a jelenleg ismert legkorszerűbb folyamatok szerint van szabályozva. A fentiek segítségével lehetővé vált, hogy a felújított termékeinkből jelentős exportot tudjunk lebonyolítani. Az alkatrészek forgalmazásán kívül a felújított indítók és generátorok száma évi mintegy 20 ezer db, amiket természetesen itthon is forgalmazunk.

A termelési folyamatok javítása, bővítése és a minőség további fejlesztése érdekében az elmúlt időszakban jelentős beruházások történtek a cégnél. Beszerzésre került egy korszerű tisztító-, szemcseszóró berendezés, a GTSx5R, aminek a segítségével a két műveletet/tisztítás-felületkezelés/ egy lépésben hatékonyan lehet végezni. A másik berendezés az ALT-86, ami egy számítógépes generátorvizsgáló, -tesztelő próbapad. Ez a gép a generátorok végellenőrzésében segít, és pontos, dokumentálható adatokat szolgáltat a készülékek műszaki állapotáról. A két röviden bemutatott berendezés is azért lett „hadrendbe” állítva, hogy a vevő igényeit a legmagasabb szinten tudjuk kiszolgálni.

A későbbiekben a próbapad részletes ismertetésére még vissza fogunk térni az Autótechnika újság keretében.

Szőr Ferenc