Egyesületi hírek októberből

SZAKMAI NAP SZOMBATHELYEN

Egyesületünk október 2-án tartott szakmai napot szombathelyi bázis iskolában. Sümegi Tamás Igazgató Úr köszöntője után Dr. Nagyszokolyai Iván az IHR Services képviseletében a belső égésű motorok dugattyúinak és dugattyúgyűrűinek újdonságait mutatta be, majd Őri Péter tartott előadást a részecskeszűrők működéséről és diagnosztikájáról. Végül Varga József gyakorlati bemutatója zárta a napot, aki a gyakorlati teremben megmutatta a HDSF Cleaner levegős DPF-tisztítóját működés közben.

TANFOLYAM NYÍREGYHÁZÁN

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Autószerelők Országos Egyesülete meghirdette első vidéki tanfolyamát az Elektromos és Hibrid hajtásláncok témakörében. Tölgyesi Zoltán szakelőadó egy Toyota Priuson mutatta be a hibrid autók sajátosságait és a hozzá tartozó eszközparkot. Gyakorlati bemutatóval zárult a nap, mint ahogy az Egyesület összes tanfolyama.

AUTÓTECHNIKA AUTÓ-DIGA KIÁLLÍTÁS

Egyesületünk idén kiállítóként nem vett részt az Autótechnika-AutóDiGa kiállításon, de felkérést kaptunk a Fórum téren való szereplésre. Őri Péter alelnök a WorldSkills Kazan 2019 nemzetközi versenyről tartott élménybeszámolót Nagy László versenyzővel, Spindler Tibor elnök úr pedig a szakképzést érintő változásokról szóló előadás után elemezte a változásokat a szakma szemszögéből, javaslatai mellett felajánlotta az Egyesület segítségét a további munkához.

A kiállításon meglátogattuk pártoló tagjaink standjait, így velük is értékes időt tudtunk eltölteni.

SZAKMAI NAP MISKOLCON

A miskolci szakmai napot a helyi iskola és az iparosok kérésére Őri Péter hibrid és elektromos autókról szóló előadása kezdte, melyet a Saint-Gobain Autover és a Sika Hungária előadásai folytatták. Szabó József a szélvédők fejlődését és jelentőségüket emelte ki, míg Szabados Miklós a ragasztóanyagok helyes megválasztására és használatára hívta fel a figyelmet. Délután egy szélvédő kivágását és beragasztását nézhették meg testközelből a diákok, a bátrabbak a ragasztást is kipróbálhatták.

Mivel már régebben voltunk Miskolc környékén, a szakmai nap végén a megjelent iparosokkal, a kérésükre egy tájékoztató beszélgetést is lebonyolítottunk. A megjelentek közül többen is megígérték, hogy szorosabbá fogják a kapcsolatot, hogy oktatás jellegű konzultációkat tarthassunk a régióban.