Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. október | Olvasson bele!

Újautó-értékesítésJúliusban 15 284 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 27%-kal többet, mint egy évvel korábban, így az év első hét hónapjában 89 830 új gépkocsit adtak el, ami 9%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, a felvevőpiac egyelőre korlátozott, és alatta marad az év eleji várakozásoknak. Ugyan a töltőhálózat fejlődik, sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de ezen autók beszerzési ára továbbra is igen nagy. A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult, július végéig mintegy 7000 igénylés érkezett, ami meghaladja a várakozásokat.

Júliusban 2283 új kishaszongépjármű került forgalomba, 23%-kal több, mint tavaly júliusban. Az első hét hónapban 22%-kal nőtt az új kishaszongépjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 15 185 járművet helyeztek forgalomba.

Júliusban 237 új nagyhaszongépjármű került forgalomba, 50%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban, az idei első hét hónapban pedig 3716, ami 4%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés