24 óra alatt 3425 kilométert ment a Porsche villanyautója

Az elektromos hajtású Porsche Taycan bizonyította megbízhatóságát: 24 óra alatt probléma nélkül tett meg 3425 kilométert a Nardó tesztpályán, olykor 42 fokos külső hőmérséklet mellett. 

Egy előszériás Porsche Taycan 24 óra leforgása alatt 3425 kilométert tett meg a Porsche kezelésben lévő, 12,6 kilométer hosszú olaszországi Nardó oválpályán. A külső hőmérséklet néha elérte a 42 fokot is, a pálya hőmérséklete pedig a 54 fokot, de a technika bírta. Az elektromos hajtású Taycan folyamatosan 195 és 215 km/óra közötti sebességgel haladt. A menetet csak a sofőrváltások és a gyorstöltések szakították meg.

A Porsche Taycan lesz a világ első 800 volt rendszerfeszültségű sorozatgyártású elektromos autója. Ez a technológia segítette hozzá a 919 Hybrid versenyautót ahhoz, hogy egymást követő három alkalommal megnyerje a Le Mans-i d24 órás futamot.

A 800-voltos technológia állandóan magas teljesítmény leadását teszi lehetővé, csökkenti az újratöltési időket és a jármű tömegét is. A Taycan egymás után többször is képes teljesítmény-csökkenés nélkül gyorsulni. Július végén például egy előszériás Taycan 26-szor gyorsult fel egymás után álló helyzetből 200 km/órára. Az ideje átlagosan 10 másodperc alatt alakult, s a leglassabb és leggyorsabb menet között csak 0,8 másodperc különbség volt.

A sorozatgyártású Porsche Taycan szeptember 4-én debütál.

Forrás: Autóblog