Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. november | Olvasson bele!

Újautó-értékesítésJúniusban 13 577 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 4%-kal kevesebbet a tavaly júniusinál, az idei első hat hónapban pedig 74 543 gépkocsit adtak el, amivel a növekedés 5%-os volt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az első félévi értékesítési számok kissé elmaradnak ugyan a növekedési várakozásoktól, de az év végére várt értékesítési volumen reálisnak látszik az MGE szerint. A kormány nagycsaládosokat támogató autóvásárlási programja érdeklődési szinten már látszik, a valós piaci folyamatokat később lehet majd értékelni.

Júniusban 2226 új kishaszongépjármű került forgalomba, 4%-kal több, mint tavaly júniusban. Az első hat hónapban 22,0%-kal nőtt az új kishaszonjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 12 904 járművet helyeztek forgalomba. A kishaszonjárművek piaca szintén elmaradt időarányosan az MGE előrejelzésétől. Az egyesület továbbra is szorgalmazza a vegyes használatú kishaszonjármű kategória újbóli bevezetését.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés