Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. szeptember | Olvasson bele!

Újautó-értékesítésMájusban 14 207 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 10,4%-kal többet a tavaly májusinál. Az idei első öt hónapban pedig 60 962 új gépkocsit értékesítettek, így a növekedés 7,8% volt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az első öthavi értékesítési számok kissé elmaradtak az MGE növekedési várakozásaitól. Az egyesület szerint ennek egyik oka lehet a belső égésű motorok, elsősorban a dízelek körüli valós és rémhírek, amelyek a vásárlók szándékait eltérítik. A tisztán elektromos és a plug-in hibrid gépkocsik forgalomba helyezése lassuló mértékben és kis mennyiség mellett növekszik, a felvevőpiac egyelőre korlátozott és alatta van az év eleji várakozásoknak. Ugyan a töltőhálózat lassan fejlődik és sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de ezen autók beszerzési ára továbbra is igen magas – írták.

A kormány nagycsaládosokat támogató programja érdeklődési szinten már látszik, a valós piaci folyamatokat július után lehet majd értékelni. A májusi személygépjármű-eladások szerint a legkelendőbbek a Suzukik (1957 db), a Skodák (1437) és a Fordok (1285 db). Opelből 1228 db-ot, míg Daciából 1107-et adtak el az előző hónapban. Májusban 2328 új kishaszongépjármű került forgalomba, 33,2%-kal több, mint tavaly májusban. Az első öt hónapban 26,0%-kal nőtt az új kishaszonjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 10 677 járművet helyeztek forgalomba.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés