A HITACHI szállíthatja az invertereket az Audi e-tronhoz

A Hitachi Automotive Systems Ltd. bejelentette, hogy az Audi jóváhagyta az e-tronba a Hitachi által gyártott invertert, így azt építik be az idén márciusban az európai piacra került, első tömeggyártású Audi EV-be. Az EV az electric vehichle rövidítése, mely a tisztán elektromos hajtású, akkumulátor energiatárolású gépjárművet jelenti.

A világszerte egyre szigorodó környezetvédelmi szabályok miatt sok országban nő az elektromos járművek elfogadottsága. Folyamatosan nő a kereslet a mind hatékonyabb és nagyobb teljesítményű villanymotorok, inverterek és elektromos erőátviteli rendszerek iránt, amelyekkel növelhető az EV-k teljesítménye, teljesítőképessége.

A HITACHI Audi által elfogadott inverterét speciálisan elektromos autók számára fejlesztették, amelynek fajlagos jellemzői révén érhető el a villanymotor maximális hatásfoka.

Ez az inverter egy kompakt, nagy hatékonyságú energiamodullal szerelt, amely kétoldali hűtéssel és beépített, legújabb fejlesztésű IGBT tranzisztorral rendelkezik. Ezen inverter fajlagos teljesítménye 160%- kal nagyobb az előző generációs inverterekénél.


Az Audi e-tron invertere
Kompakt, nagy hatékonyságú, kétoldali hűtéssel rendelkező energiamodul van a HITACHI inverterében

Az Audi e-tron, mely egy nagyméretű SUV, amelyet két elektromos motor hajt és az elektronikus összkerékhajtás biztosít kimagasló menetteljesítményt. Az invertereket a Hitachi Automotive Systems szállítja.

A Hitachi Automotive Systems elkötelezetten segíti a járműgyártókat abban, hogy minél több elektromos jármű kerüljön fejlesztésre, valamint elektromos motorjai, inverterei és erőátviteli rendszerei folyamatos fejlesztésével, hosszú távon hozzájárul környezetünk megóvásához. Jelen sajtóközlemény tartalma annak kiadásának napján érvényes, és előzetes értesítés nélkül változhat.


A jelenlegi és új energiamodulok

A Hitachi Automotive Systems Ltd. teljes egészében a Hitachi Ltd. tulajdonában lévő leányvállalat, amelynek központja Tokióban van. A vállalat tevékenységi területe az autóipari komponensek, szállítással kapcsolatos alkatrészek, ipari gépek és rendszerek fejlesztése, gyártása, értékesítése és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. Emellett járműipari rendszerek széles körét kínálja, ideértve a motor-erőátviteli rendszereket, az elektronikus erőátviteli rendszereket és az integrált járműirányítási rendszereket. A Hitachi Ltd. innovációival számos társadalmi kihívásra talál választ, az operatív technológiák, információs technológiák, valamint termékek/rendszerek egyesítésével.

Forrás: Hitachi Automotive Systems Ltd.,
Tokió, 2019. május 17.