Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. október | Olvasson bele!

Mit, hogyan és mi, mennyi?A közúti járművek forgalomba helyezés előtti és időszakos műszaki vizsgálatának európai egységesítését célozta az EURÓPAI BIZOTTSÁG 2014/45/EU irányelve, melynek hazai jogrendbe történő átültetése megtörtént, illetve a gyakorlat visszajelzései alapján módosításai is folyamatban vannak. Az európai rendeletalkotók a 2014/45-ösben végrehajtási rendeletek későbbi megjelenésére utaltak, melyekből az információhoz való hozzáférés tárgyú 2019. április 17-én jelent meg.

A rendelet tárgya: „Az EURÓPAI BIZOTTSÁG a 2014/45/EU irányelvvel összhangban a gépjárművek és pótkocsijaik időszakos műszaki vizsgálatának megkönnyítése érdekében a bizottságnak végrehajtási jogi aktusokat kell elfogadnia, amelyekben meghatározza a tételek vizsgálatához és az ajánlott vizsgálati módszerek alkalmazásához szükséges műszaki információkat.”

A rendelet címe: A bizottság (EU) 2019/621 végrehajtási rendelete
a vizsgálat tárgyát képező tételek műszaki vizsgálatához szükséges műszaki információkról, az ajánlott vizsgálati módszerek alkalmazásáról, valamint az adatformátumra és a releváns műszaki információkhoz való hozzáférési eljárásokra vonatkozó részletes szabályok megállapításáról.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés