Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. augusztus | Olvasson bele!

Újautó-értékesítésÁprilisban 12.412 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 3%-kal többet a tavaly áprilisinál, az idei első négy hónapban pedig 46.746 gépkocsit, ami azt jelenti, hogy a növekedés 7% volt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az első négyhavi értékesítési számok kissé elmaradtak az MGE növekedési várakozásaitól. Az egyesület szerint ennek egyik oka lehet a belső égésű motorok, elsősorban a dízelek körüli valós és rémhírek, amelyek a vásárlók szándékait eltérítik.

A tisztán elektromos és a plug-in hibrid gépkocsik forgalomba helyezése lassuló mértékben és kis mennyiség mellett növekszik, a felvevőpiac egyelőre korlátozott és alatta van az év eleji várakozásoknak. A töltőhálózat ugyan fejlődik, illetve sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de az autók ára továbbra is tetemes. A kormány nagycsaládosokat támogató programja iránti érdeklődés látszik, de ennek elindulása után lesz értékelhető majd a hatása az újautó-piacra.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés