Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. április | Olvasson bele!

Volkswagen-megállapodás az elektromos autók gyártásáhozA lítium egyelőre az elektromos autózás egyik legfontosabb nyersanyaga, melyből az akkumulátorok készülnek. A Volkswagen ennek megfelelően egy fenntartható beszállítói láncot épített fel, melynek egyik jelentős lépése a kínai Ganfenggel kötött 10 éves beszállítói szerződés.

Dr. Stefan Sommer szerint a hosszú távú megállapodások segíthetik csak elő a Volkswagen tervezett elektromos autós offenzíváját, mely szerint 2028-ra 22 millió elektromos járművet értékesít a csoport. Ehhez a tervezett 50 helyett 70 új elektromos modellt fognak bemutatni a következő 10 évben.

A VW egy specializált csoportot tart fenn annak érdekében, hogy az elektromos járművek nyersanyagainak hozzáférését tanulmányozzák és kapcsolatba lépjenek a nyersanyaggyártókkal. Amellett, hogy a biztonságos és költséghatékony beszerzési lehetőségeket kiválas - szák, a csoport a fenntarthatóságot is a szeme előtt tartja, és olyan beszállítói lánc kiépítésén dolgozik, amivel biztos lesz az elektromosjármű-offenzíva akkumulátorellátása, és mindez megfizethető áron.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés