Egyesületi hírek

Januárban és februárban folyamatosan jártuk az országot, hogy egyeztessünk pártoló tagjainkkal a 2019-es együttműködés lehetőségeiről és részleteiről. Örülünk, hogy partnereink továbbra is kiállnak mellettünk és segítik egyesületünk működését a szakma szolgálatában.

Január 24-én tartottuk az idei első szakmai napunkat Székesfehérváron, ahol az SKF képviseletében Jakab Ákos tartott előadást a modern kerékcsapágyakról és szerelési sajátosságaikról, majd Pesti László a Walker kipufogórendszerek és részecskeszűrők segítségével mutatta be a kipufogógáz tisztítási útját. Az előadásban kiemelt szerepet kapott a DPF, melynek motorolajokkal szemben támasztott elvárásait Beke Péter, az Oil Hungary értékesítési vezetője mutatta be a diákoknak és a megjelent iparosoknak. Spindler Tibor elnök úr fejezte be a napot, előadásában a szakma jelenlegi helyzetét vázolta fel, és a jövő autószerelésének nehézségeit vetítette elő.

Február 2-án tartottuk a Hibrid és elektromos hajtás tanfolyamunkat, a túljelentkezés miatt az első fél évben még alapozó tanfolyamot is tartunk, hogy minden tagi és szakmai igényt ki tudjunk szolgálni. Az utolsó, március 30-i alapozó tanfolyamunkra még vannak szabad helyek, honlapunkon megtalálhatják a meghívót és a jelentkezési lapot.

Február 6-án Tatabányán volt szakmai napunk, ahol Tölgyesi Zoltán (a Hibrid és elektromos hajtás tanfolyamunk oktatója) avatta be a diákokat a hibrid és elektromos hajtás alapjaiba, amenynyi belefér 2x45 perces előadásba.

Spindler Tibor elnök úr és Pesti László, a Tenneco magyarországi képviselője is előadott.

Az AOTV középdöntőjének első két állomására már lapzárta után került sor, a következő hónapban ezekről részletesen is beszámolunk.

Kérjük tagjainkat, hogy jegyezzék elő a március 23-i dátumot, hiszen akkor lesz egyesületünk tisztségviselő választó közgyűlése Budapesten, a Gastland M0 rendezvényhelyszínen. A közgyűlést érdekes előadásokkal megtöltött konferenciával egészítjük ki. Az új törvényi előírásoknak megfelelően nagyon fontos, hogy szavazatképesek legyünk, ezért kérünk minden tagunkat az aktív részvételre.

AOE SZAKMAI NAPOK ÉS TANFOLYAMOK

A március nagyon aktív hónap lesz az egyesület életében, hiszen az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny középdöntőit szervezzük az Inter Cars segítségével, emellett három tanfolyam is színesíti programtervünket, és gőzerővel szervezzük egyesületünk 20 éves évfordulójára a tagi konferenciát és a közgyűlést, amely egyben választó közgyűlés is lesz. Kérjük minden tagunkat, hogy március 23-át jegyezzék elő, és jöjjenek el a közgyűlésünkre!

Bővebb információ és pontos rendezvényterv az aoeportal.hu oldalon.