Klasszikus Aston Martin villanymotorral

Miközben a klasszikus autók iránti érdeklődés egyre nő, s az árak stabilan emelkednek, az Aston Martin egy igen merész tervvel állt elő. Jövőállóvá kívánja tenni ezeket az értékes gépcsodákat, így bemutatta a világ első visszafordítható elektromos hajtáslánc konverzióját a klasszikus modellekhez.

Az Aston Martin elektromos modellstratégiájának részeként meghirdetett Heritage EV tervet az Aston Martin Works vezényli a történelmi Newport Pagnell összeszerelő üzemben. A cél az, hogy a nulla emissziós hajtáslánc beépítése által mentesítsék a klasszikus autókat mindennemű, a jövőben bevezetésre kerülő korlátozás alól.

A kazettás rendszerű elektromos hajtásláncot elsőként egy 1970-es évjáratú DB6 MkII Volante modell kapta meg. A hajtóegység az eredeti motor és váltó felfogatási pontokon ül, s kábelköteggel csatlakozik a jármű elektromos rendszereihez. A teljesítmény menedzsment egy dedikált képernyőről vezérelhető, amelyet diszkréten helyeztek el az autóban.

A kazettás rendszer tökéletes megoldást kínál arra, hogy jövőállóvá, szociálisan felelőssé tegye a klasszikus kocsikat, ugyanakkor a járművek eredetiségét is megőrzi. Kívánságra az eredeti hajtáslánc egyébként bármikor visszaépíthető.

Az első Heritage EV projektek jövőre indulnak.