Komoly segítség lehet az autósoknak a Mobilitásgarancia

A Magyar Autóklub mostantól az Autonet égisze alatt működő szervizhálózatok bevonásával, Mobilitásgarancia néven kínál asszisztencia konstrukciót. Az Autonet Szervizpartner Mobilitásgarancia legfőbb mottója, hogy a gondoskodás nem szűnik meg a szerviz területén kívül – erre pedig a hazai járműparkok és személygépkocsik állapota miatt komoly szükség is van.

Két jól ismert szervezet lépett hatékony együttműködésre. Az 1900-ban alakult Magyar Autóklub az Autonet szervizhálózataival karöltve tette elérhetővé asszisztencia szolgáltatásait a Mapfre biztosító segítségével az Autonettel együttműködő szervízhálózat ügyfelei számára. A Mobilitásgarancia néven hozzáférhető szolgáltatás az év 365 napján, 24 órában nyújt segítséget akár Európa egész területén. A jármű mentésével egyidejűleg az autóban utazókról is gondoskodnak – amennyiben a problémát a „sárga angyal” a helyszínen nem tudja megoldani, a járművet az Autóklub a szakszervizbe szállíttatja.

A konstrukció már csak azért is szükséges, mert a legfrissebb kutatások szerint Magyarországon a személygépkocsik átlagéletkora 13,9 év – és egy ennyire használt gépkocsi a leggondosabb karbantartás mellett is hajlamos a legrosszabbkor meghibásodni. A helyi problémák pedig helyi megoldást követelnek: a Mobilitásgarancia már a nevében is nyilvánvalóvá teszi, hogy a szolgáltató mindent megtesz azért, hogy az autó utasai a megkezdett utat biztonságban folytathassák.


Az Autonet Import Magyarország Kft. 1996. óta van jelen autóalkatrész- és szolgáltatás-beszállítóként a magyar és a román piacon, jelenleg 255 főt foglalkoztat. A nemzetközi szervizhálózatokat üzemeltető cég Magyarországon összesen 53 Auto Check Center, 13 Automeister és 7 CarXpert javítóműhelyt működtet.

Az 1900-ban alakult Magyar Autóklub az 1960-as években országos segélyszolgálatot és szervizhálózatot hozott létre – ma az ország 46 pontján találhatóak meg szerviz és vizsgapontjaik, és további 10 helyen várják ügyfeleiket Travel irodáik. A Magyar Autóklubnak 90 000 klubtagja van, és összesen 550 000 üzleti ügyfelének gépjárművéhez nyújt assistance szolgáltatásokat.