A Hankook magyarországi gyára tovább növeli első beszállításait

A Hankook Tire magyarországi gyára folyamatosan növeli első szerelői beszállításait Európában – 2011 harmadik negyedévétől a KIA legnépszerűbb SUV modelljét, a Sportage-t a Hankook nagyteljesítményű Optimo K415 abroncsával fogják szerelni.

Az első szerelői beszállítások fontos szerepet játszanak a rácalmási üzem életében. A cég folyamatosan befektet modern magyarországi gyárának fejlesztésébe, és dolgozik azon, hogy megfeleljen a vezető autógyártók nagy elvárásainak, valamint, hogy az első beszállítói abroncsgyártást a jelenlegi 10%-ról 20-25%-ra növelje a következő évek során. Nem a KIA a Hankook első európai autógyártó partnere – 2008 októbere óta szállítanak a Hyundai, illetve 2009 áprilisa óta a Volkswagen európai gyáraiba első gyári felszerelésre szánt gumiabroncsokat.

A Sportage modellre közvetlenül a rácalmási üzemből szállítják az abroncsokat a szlovákiai Zilinában található KIA autógyárba. A Hankook, koreai üzemeiből már korábban is szállított abroncsokat a szlovákiai autógyárba, azonban a most létrejött megállapodásnak köszönhetően a szállítási idő a korábbi 45 napról mindössze 48 órára csökkent.

A KIA régi globális partnereként örömmel tölt el bennünket, hogy mostantól ultramodern magyarországi gyárunkból szállíthatjuk számukra a kiváló minőségű Hankook abroncsokat. – modta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook rácalmási gyára a világ egyik legmodernebb gyártókapacitása. 2007-ben kezdődött meg itt a gyártás, és a gyár már 2009-ben megszerezte az ISO/TS 16949:2002 minőségi tanúsítványt. Ez igazolja, hogy az üzem megfelel az európai autógyártók rendkívül magas elvárásainak, amelyeket első szerelői beszállítóikkal szemben támasztanak. Jelenleg mintegy 1900 dolgozó napi 34 000 abroncsot gyárt 500 különféle specifikáció szerint személyautók, SUV-ek és kisteherautók számára.