Középdöntő a Huszár Autóklinika Q-Service-ben

Szolnokon a Huszár Autóklinika Q-Service-ben versenyzett a debreceni és a szolnoki csapat a döntőbe jutásért az AOTV középdöntőjének utolsó megmérettetésén. Huszár Gábor, a cég tulajdonosa felkészülten várta a versenyzőket.

Huszár Gábor, a műhely tulajdonosa személyesen fogadta a reggel érkező csapatokat, majd a reggelit követően megtartotta a munka- és tűzvédelmi oktatást. Felhívta a figyelmet a szerviz sajátosságaira és hivatalosan is megnyitotta az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny utolsó középdöntőjét.A régió középdöntőjébe a DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziumának Brassai-autótechnikusok csapata: Kabai Dávid, Kathi Balázs Imre, Lamos Csaba és a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Szolnoki Baross I csapata: Falusi Tamás, Péntek Attila, Tokai Ádám jutott be.

A csapatok a reggeli eligazításon megkapták feladatlapjaikat, melyeken a nap során elvégzendő gyakorlati munkák voltak felsorolva. Az értékelésben legtöbbet számító javítási feladat mindkét csapat számára egy Infiniti FX45 első lengéscsillapító és egy Ford Mondeo első fékbetétjének és féktárcsájának cseréje volt. Az Inter Cars biztosította az IC-technika szoftvert, melyből a diákok kérhették a pontos meghúzási nyomaték adatokat, ezzel a lehetőséggel szerencsére éltek is. Kézér Zoltán, az AOE felügyelő bizottságának elnöke is részt vett a verseny értékelésében, számos hasznos tanácsot adott a diákoknak.

Sajnos a lengéscsillapító-csere során a szolnokiak egy csavart elfelejtettek nyomatékra húzni, ami a fő feladatban elért pontjaikat csökkentette. Általában a versenyzők a hengerfejbe szakított csavar kifúrásától félnek a legjobban, de mind a debreceni, mind a szolnoki csapat elfogadhatóan javította az alumíniumöntvényben a menetet. A versenybizottság a pontszámok öszszesítése után a DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziumának csapatát hirdette ki győztesként, így ők jutottak a győri döntőbe.

A 2. helyezettnek és a felkészítő tanároknak az Inter Cars nevében Lakos Imre adott át ajándékokat, Spindler Tibor pedig, mint az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny társelnöke, Emléklappal jutalmazta a „Baross-iskola” tanulóit, elismerve szakmai teljesítményüket. Gratulálunk minden résztvevőnek a színvonalas teljesítményhez és köszönjük felkészítő tanáraiknak – Kovács Imrének és Ökrös Sándornak – az áldozatos munkát, amivel hozzájárultak a diákok eredményeihez és szakmai fejlődésükhöz, továbbá köszönjük a Huszár Autóklinika Q-Service-nek, hogy helyet biztosítottak a verseny lebonyolításához.