Új Scania fényszórók

A Scania a H7-es fényszóróval bővíti a jelenlegi, H4-esből és Xenonból álló kínálatát. Az új lámpatestek sima üvegű burával készülnek, formatervezésük pedig a xenonváltozatokéra hasonlít.

A H7-es szélesebb fénysugarat biztosít, mint a H4-es. A tompított fényszóró a távolsági fényszóró használatakor is bekapcsolva marad, egyenletesebb megvilágítást nyújtva. A távolsági fényszóró H1-est alkalmaz. A xenon hosszú és széles fénysugarat biztosít, amely a legtöbb éjszakai vezetési körülményhez megfelel. A távolsági fényszóró H7-est alkalmaz. A xenonfényszórók hosszabb élettartamúak. A H4-es messzire világít, fényeloszlási mintázata pedig különösen kényelmes autópályás vezetéshez.

Új beépített nappali világítás

A nappali világítást, oldalsó helyzetjelzőt és irányjelzőt magukban foglaló új irányjelzőmodulok formailag szervesen illeszkednek az újratervezett fényszórókhoz. Az előbbiek mindegyike LED-es technológiát alkalmaz, így jelentősen hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos izzók. Továbbá az új elrendezésnek köszönhetően a ködfényszóróknak és a szúrófényszóróknak egyaránt marad hely a lökhárítóban.

Forrás: Scania Világa p. 18–19.