Izzócsere - VW Polo (9N) 1,4 I TDI


A vezetőoldali tompított izzó cseréje. Annak érdekében, hogy megfelelően hozzáférjünk a fényszóró hátuljához, szereljük le az akkumulátorburkolatot az ábrán jelzett rögzítőfül oldásával és enyhe balra fordításával!


A tompított izzót burkoló gumifedelet távolítsuk el! Az elektromos csatlakozót húzzuk le az aljzatáról, majd a rögzítőgyűrűt fordítsuk el balra! Húzzuk ki a helyéről az izzót, majd cseréljük ki!


A vezetőoldali irányjelző izzó cseréje. A takarófedelet fordítsuk el balra, majd távolítsuk el a helyéről! Az irányjelző izzó foglalatát fordítsuk el ütközésig balra, majd vegyük ki a helyéről az izzóval együtt! Cseréljük ki az izzót!


Vezetőoldali távolsági fény és városi fény izzójának cseréje. Ennek a két izzónak a cseréjéhez ki kell szerelnünk az akkumulátort a helyéről. A művelet megkezdése előtt ne felejtsük el feljegyezni a rádió kódját. Az akkumulátor kiszerelése után az izzókat takaró gumifedeleket távolítsuk el a helyükről! Oldjuk a távolsági fényszóróizzót rögzítő fémkengyelt, majd húzzuk le az izzóról az elektromos csatlakozót! A városi fény izzóját foglalatával együtt húzzuk ki a helyéről! Cseréljük ki az izzókat!


Az utasoldali tompított izzó cseréje. A tüzelőanyag-szűrő rögzítőcsavarját csavarozzuk ki (Torx 40)!


A tüzelőanyag-szűrőt fektessük óvatosan az oldalára! A klímával szerelt járműveknél ügyeljünk a hűtőközeg gumicsöveire, nehogy megsértsük vagy megtörjük őket!


Csak vékony és hajlékony kézzel tudjuk elérni a gumi takarófedelet az utasoldalon! Ha nem férünk hozzá a burkolathoz, le kell szerelnünk a helyéről a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályát!


A hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályán lévő elektromos csatlakozót oldjuk (1-es számmal jelölt), majd a vezetékköteget felfelé húzzuk ki a rögzítőfülekből (2-es és 3-as számmal jelölt)! Oldjuk a tartályt rögzítő anyákat, majd a csövek leszerelése nélkül fektessük az oldalára! Az utasoldali irányjelző izzó, távolsági fény és városi fény izzójának cseréje.

A vezetőoldalnál vázoltak szerint járjunk el az izzók cseréjénél, értelemszerűen itt nem kell kiszerelnünk az akkumulátort.

A kiszerelt alkatrészeket fordított sorrendben szereljük vissza. Ellenőrizzük az izzók megfelelő működését az ismert szakmai gyakorlatnak megfelelően. Végezzük el az előrevilágítás-szabályozás alapbeállítását.