Látni és látszani az utakon

A Tungsram korábban az európai autósok körében végzett kutatást, melynek eredménye szerint a téli időjárási körülmények közeledtével, amikor a nappalok egyre rövidebbé válnak, az európai sofőrök többsége küzd azzal, hogy a sötétben megfelelően lásson az úton, még akkor is, amikor az autójuk fényszórói megfelelően működnek.

A megkérdezettek több mint fele feszültebb, ha éjszaka kell vezetnie, és közel kétharmadának adódtak már nehézségei az út sötétben való követésével. A sötétben történő vezetéssel kapcsolatos aggályok ellenére azonban még mindig rendkívül sok az olyan autós, aki évente egyetlen egyszer sem ellenőrzi autója fényszóróit, hogy megbizonyosodjon annak megfelelő működéséről. A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy a járművezetők jóval nagyobb biztonságot éreznének, ha autójuk fényszórói jobban kivilágítanák az előttük lévő útfelületet, és a felmérés szerint ez is a legfontosabb tényező, amikor új izzót vásárolnak.

TUNGSRAM – ÉVSZÁZADOS MINŐSÉG

A Tungsram, az ikonikus név, 2018- ban prémium innovatív európai technológiai márkaként tért vissza a globális piacra, miután megvásárolta a GE Lighting világítástechnikai üzletágát Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Törökországban, valamint a GE globális autóipari üzletágát. A Tungsram név mindig is nagy tiszteletnek örvendett. A magyarországi székhelyű Tungsram csoport több mint egy évszázada fejleszt és gyárt prémium világítási termékeket lakossági, kereskedelmi és autóipari célokra.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.