Tűzben született fény

Kevés olyan vállalata van Magyarországnak, melynek története több, mint 100 évre nyúlik vissza, ma is aktív szereplője gazdaságunknak és jelen van a világpiacon, ahol a tudományos alapkutatás, a műszaki fejlesztés, briliáns mérnöki munka, az innováció a működés alapelemei. Példa volt régen is, példa kiemelten ma is.

Az elmúlt évtizedekben lezajlott több tulajdonosváltás után létrejött a Tungsram cégcsoport. A Tungsram több mint 20 országban működtet leányvállalatot. A GE-től való leválás terv szerint halad, teljes egészében jövőre, 2020-ban fejeződik be. A Tungsram cégcsoport, amely 2018 áprilisában alakult a GE Lighting európai, közel-keleti és törökországi fényforrás-üzletágának, valamint globális autólámpa ágazatának kivásárlásával.

A változásokról az Autótechnika 2018- ban részletesen beszámolt. A nagy hagyományokra épülő világítástechnikai üzletág tevékenységét a Tungsram Operations Kft. keretei között végzi. Az autólámpa üzletág globális kereskedelmi joggal bír, termékeit az egész világon értékesítheti.

Szerkesztőségünk meghívást kapott Tungsram gyárlátogatásra, a Váci úti tradicionális gyáregységbe, melynek örömmel tettünk eleget. Beszélgettünk meghívóinkkal, az autólámpa üzletág vezetőivel, szakembereivel az aktuális vállalati és piaci helyzetről, beszámolónkban erről is szót ejtünk, de abban maradtunk, hogy a látogatásról megjelenő írás erősen „szakmázó”, ismeretterjesztő lesz.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.