A Hella új SSL-HD-mátrix-világítórendszert dob a piacra

A Hella apró, egyenként kapcsolható LED-pixeleket integrált intelligens meghajtócsipekre. A mátrix-SSL-HD-fényszóró 3 év múlva jelenik meg a piacon.

A Hella SSL-HD-mátrixvilágítása lehetővé teszi többek között a „Hazaérkezés” (Coming Home) és „Indulás otthonról” (Leaving Home) animációkat.

A Hella új mátrix-LED-világítási rendszere szilárdtest-világítást (Solid State Lighting-SSL) és nagyfelbontású (High Definition) technikát alkalmaz. A fényforrás olyannyira le van kicsinyítve, hogy most már 15 000 LED-pixel vezérelhető egyenként és intelligens módon. Ezáltal jelentősen kisebb térben válik lehetővé a stabilan nagy teljesítmény és funkcionalitás, és az elsőbeszállítók nagyobb tervezési szabadságot kapnak. Az új technika három év múlva jelenik meg az utcákon.

A digitális pixelátkapcsolás teszi lehetővé a szabadon programozható világítási funkciókat, hogy meg lehessen valósítani az olyan kiegészítő biztonsági funkciókat, mint pl. az optikai hosszirányú burkolatjeleket, testreszabási lehetőségeket, valamint a Hazaérkezés és Indulás otthonról animációkat vagy kommunikációs funkcionalitásokat. Ezenfelül az olyan üzleti modellek is lehetségesek, mint pl. a használatonkénti fizetés. Bizonyos világítási funkciók a sorozatgyártási alapfelszereléshez tartoznak, igény esetén további funkciók a későbbiekben felár ellenében aktiválhatók.

Szerző: Patrick Schäfer