Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. november | Olvasson bele!

LED távolsági fényszórók és munkalámpák

Az OSRAM LED távolsági fényszórók és munkalámpák az OSRAM csúcstechnológiás LED fényforrással és különleges dizájnnal rendelkeznek. A 12 és 24 volt feszültséggel működő lámpák három kategóriában (funkcionális, multifunkcionális és slim) jelennek meg és különböző teljesítményt, sugárzási szöget és megvilágítást adnak.

OSRAM LEDRIVING LIGHTBAR FX SOROZAT

Az új fejlesztésű LEDriving Lightbar lámpák a távolsági fény kiegészítésére szolgálnak, tehát távolsági fényként használhatók egyidejűleg a gyárilag szerelt fényszórókkal, és mivel rendelkeznek ENSZ-EGB R112* jóváhagyással, így közúti forgalomban használhatók. A lámpákat párban kell beszerelni. Az Osram LEDriving Ligthbar LED-lámpák a KRESZ-nek megfelelően abban az esetben használhatók, amikor a távolsági fényszóró használata is engedélyezett.

A Lightbar LED-lámpák nagy fényáramúak, ezért a sötétebb, alárendelt, vagy mellékutakon biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé. A bevált 6000 K-es színhőmérséklet itt is a biztonságot és a kontrasztosabb megvilágítást szolgálja.

A LEDriving Ligthbar FX250 LEDDL103-SP 12/24V 35 W fényszórókiegészítő LED-lámpa képes akár 360 méterre is jól észrevehető világítást létrehozni, ami segít a tereptárgyak korábbi észlelésében. A standard közlekedési körülményeket figyelembe véve, az előttünk lévő 180–200 méteres útszakaszon a LEDriving FX250 LEDDL103-SP LED-lámpa 3 lux megvilágításra képes, ami a megfelelő sebességválasztás mellett rendkívül megnöveli a közlekedés biztonságát. A lámpákat az OSRAM két különböző változatban kínálja: spot (SP – Spot Beam) és kombinált (CB). A spot fénykéve 450 méteres fénysugárral és 5°-os kéveszöggel világít. A kombinált változat a távoli és a közeli megvilágítást egyaránt javítja az akár 440 méteres fénysugárral és 5°-os kéveszöggel. A LED-ek hidegkék, 6000 kelvines, intenzív fényt állítanak elő. A termékek robusztus és kompakt kialakításúak, és hosszú, akár 5000 órás élettartammal rendelkeznek a beépített hajtás- és hőmenedzsment-rendszernek köszönhetően. Rendkívül robusztus polikarbonát lencsével vannak felszerelve, amelyek alkalmasak nagy igénybevételű alkalmazásokhoz, és többszörös feszültségvédelemmel rendelkeznek.


A LEDriving Ligthbar sorozat lámpái IP69K védettségűek, bármely időjárási viszonyoknak ellenállnak, tartósan megbízhatóan működnek. A lámpák polaritásvédelemmel vannak ellátva, könnyen szerelhetők.

Az Osram Ligthbar FX250 LEDDL103- CB 12/24V 35 W lámpa Spot Beam rendszerű, azaz szűken sugárzó tükörrel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a fényerősség nagy része közvetlenül a gépkocsi előtt érvényesüljön.

hirdetés

 

TULAJDONSÁGOK

  • Különböző távolsági megvilágítás (spot vagy kombinált), eltérő sugárzási szöggel.
  • Erőteljes távolsági és közeli megvilágítás, akár 450 m.
  • Különösen nagy optikai hatékonyság, homogén fényeloszlás és csökkentett tükröződés.
  • Robusztus és kompakt dizájn.
  • Hosszú élettartam, akár 5000 óra a beépített hajtás- és hőmenedzsment-rendszernek köszönhetően.
  • Rendkívül erős polikarbonát lencse, amely alkalmas nagy igénybevételű alkalmazásokhoz.
  • Többszörös feszültségvédelem.
  • 5 év garancia.

LED-ES JÁRMŰMUNKALÁMPÁK

LEDRIVING CUBE MX85 SOROZAT

A LEDriving CUBE MX85-SP/-WD modellek a többfunkciós sorozat azon LED-es munkalámpái, amelyek két LED-es világítási funkciót egyesítenek: a munkalámpát és az elegáns X-alakú lámpát. Az OSRAM LEDriving CUBE MX85 LEDDL10-SP 12V 22/2W helyzetjelző és kiegészítő távolsági LED-lámpa nem ECE-engedélyes, Off-Road munkalámpa, ezért a közúti forgalomban nem használható. A lámpa párban szerelhető fel az autóra.

A LEDriving CUBE MX85 spotlámpaként (SP) is elérhető, amely akár 110 méterre kínál távoli világítást 13,5°-os kéveszöggel; valamint elérhető széles változatban (WD) a közeli megvilágításhoz, legfeljebb 55 méteres fénysugárral, és különösen széles, 43,5°-os világítási szöggel. A 12 V-os hidegfehér LED-lámpák 6000 K intenzív fényt hoznak létre.

A termékek robusztus és kompakt kialakításúak, hosszú, akár 5000 órás élettartammal. Rendkívül robusztus polikarbonát lencsével vannak felszerelve, amelyek alkalmasak nagy igénybevételű alkalmazásokhoz, és többszörös feszültségvédelemmel rendelkeznek.

Az OSRAM 5 éves garanciát vállal a LEDriving LIGHTBAR FX és a LEDriving CUBE MX85 lámpákra. A garancia pontos feltételeit a www.osram.hu oldal tartalmazza.


Kapcsolódó dokumentum:


led-tavolsagi-fenyszorok-es-munkalampak-osram


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés