A Blickfeld és a Koito Lidar-szenzorokat integrálnak a fényszóróba

A Blickfeld és a Koito olyan Lidar-szenzort akar fejleszteni, amely teljesen integrálható a fényszóróba. Az integrált szenzoros megoldás továbblendíti az automatizált vezetés fejlesztését.

A szilárdtest-Lidar-rendszer-beszállító Blickfeld a japán külső-járművilágítás-beszállító Koito Manufacturing céggel olyan Lidar-szenzorokat fejleszt, amelyek kompletten integrálhatók az autók elülső fényszórójába. Ez lehetővé tenné, hogy a gépjárműgyártók valós idejű 3D-térképezésre, valamint tárgyfelismerésre, osztályozásra és nyomon követésre szolgáló rendszert építsenek a járműbe, a lényeg, a dizájn befolyásolása nélkül.

A müncheni Blickfeld start-up cég már kifejlesztett egy olyan 3D-Lidar-modult, amelyet már idén a piacra dobnak. A MEMS-tükör-alapú Lidar-szenzor forgó alkatrészek nélkül jön ki. A szilícium módjára gyártott Lidar Cube állítólag több mint 150 m-ről még biztosan felismerhet gyengén tükröződő objektumokat, 120x30 °-os pásztázószögű tükre széles látótérbe való kitekintést biztosít. 

Forrás: https://www.blickfeld.com/pressreleases/blickfeld-and-koito-explore-advanced-technologies-for-the-development-of-lidar-that-can-be-fully-integrated-into-headlight/