izzócsere (xenon) - Audi A6

Utasoldali tompított-izzó cseréje. A levegőszűrőhöz menő szívócsövet az első kereszttartóra rögzítő csavarokat csavarozzuk ki. A szívócsövet húzzuk le a levegőszűrő házáról.

Szereljük le felfelé húzva a motortakaró borítást! A gumicső tartóit húzzuk le a levegőszűrő házáról! A csövet tartó idomok kötéseit oldjuk, majd a két fém, rögzítő kengyelt pattintsuk ki! Vegyük ki a helyéről a szívócső darabot!

A levegőszűrő házának fém kengyeleit pattintsuk ki! A ház elülső részét a levegőszűrővel együtt vegyük ki a helyéről!

A levegőszűrő-ház alsó részének gumi rögzítőfülét felfelé húzzuk ki!

A levegőszűrő-ház hátulsó részét húzzuk le a tartójáról a motor irányába! Egészen addig fordítsuk ki, amíg a fényszóróház jól elérhetővé nem válik! A fényszóróház takarófedelét távolítsuk el a helyéről!

Az elektromos kábel rögzítő fülét nyomjuk hátrafelé!

A gyújtóegységet ütközésig fordítsuk el balra, majd húzzuk le a Xenon lámpáról! Az elfordításkor az elektromos csatlakozó automatikusan ki fog nyomódni a gyújtóegységből! A gyújtóegységet húzzuk le a Xenon lámpáról, majd oldva a rögzítő kengyelt cseréljük ki a Xenon-izzót!

A levegőszűrő házon található motorirányító-egység rögzítő csavarjait csavarozzuk ki!

Utasoldali városi fény, irányjelző-izzó, fényszóróizzó cseréje.

Az előzőekben vázoltak szerint tegyük elérhetővé a fényszóróházat! Cseréljük ki az izzókat!

Vezetőoldali tompított-izzó cseréje.

A kormányszervó olajtartályának rögzítőcsavarját csavarozzuk ki! A tartályt vegyük ki a tartójából! A fényszóróház fedelét távolítsuk el, majd az izzólámpát a vezetőoldalon vázoltak szerint cseréljük ki!

Vezetőoldali városi fény, irányjelző-izzó, fényszóróizzó cseréje.

Az előzőekben vázoltak szerint tegyük elérhetővé a fényszóróházat! Cseréljük ki az izzókat!

A kiszerelt alkatrészeket fordított sorrendben szereljük vissza. Ellenőrizzük az izzók megfelelő működését az ismert szakmai gyakorlatnak megfelelően. Soros diagnosztikai műszer segítségével a hibakód kiolvasást, valamint az előrevilágítás-szabályozás alapbeállítását végezzük el!