Izzócsere (Xenon) – Renult Laguna

A gyújtást vegyük le.

Utasoldali tompított-izzó cseréje. A takaró műanyagborítás rögzítő reteszét 90° fokkal fordítsuk el az óramutató járásával ellentétes irányba, majd húzzuk ki a helyéről kissé megemelve, a motortér felé!

A hidraulikus kormányszervo folyadék-tartályát felfelé húzzuk le a tartójáról, majd fektessük az oldalára! A fényszóróház fedelét távolítsuk el a helyéről.

A gyújtó egységet ütközésig fordítsuk el balra, majd húzzuk le a Xenon-lámpáról! A rögzítő rugókengyelt billentsük ki, a xenon-lámpát cseréljük.

Utasoldali irányjelzőizzó cseréje. A szélvédőmosó folyadéktartályának betöltőcsonkját óvatosan, ide-oda mozgatva, felfele húzzuk le a helyéről!

Az irányjelző izzó foglalatát fordítsuk el ütközésig balra, majd az izzóval együtt húzzuk ki a fényszóróból!

Utasoldali városifény-izzó és fényszóróizzó cseréje. A fényszóróizzó gumiborítását húzzuk ki a fényszóróból! Az izzólámpákat csak ujjheggyel „játszva”, nehezen hozzáférve tudjuk kicserélni.

Utasoldali tompított-izzó cseréje. A szívócső rögzítő csavarjait csavarozzuk ki (Torx 20)!

A szívócső két részből áll, így a csődarabot ki tudjuk szerelni a helyéről további megbontás nélkül. A csatlakozásnál, a képen jelölt helyen nyomjuk be óvatosan a csövet egy csavarhúzóval, majd a szívócső első részét előre fele húzva szereljük ki a helyéről.

A szívócső első darabját felfelé ügyeskedjük ki a motortérből! Az izzócseréket az utasoldalnál leírtak szerint végezzük!

A kiszerelt alkatrészeket fordított sorrendben szereljük vissza. Ellenőrizzük a lámpák megfelelő működését az ismert szakmai gyakorlatnak megfelelően. Soros diagnosztikai műszer segítségével a hibakód kiolvasást, valamint az előrevilágítás-szabályozás alapbeállítását a gyári előírásnak megfelelően végezzük el!