Kiváló Világítás = Biztonság

KIVÁLÓ VILÁGÍTÁS = MEGNÖVEKEDETT BIZTONSÁG

A fényforrások/autólámpák megfelelő működése kulcs szerepet tölt be a közúti balesetek megelőzésében – egy megfelelően megválasztott autólámpa típus egy jól beállított fényszóróval szignifikánsan javítja a látásminőséget mind a gépjármű vezető, mind a vele szemben közlekedő gépjármű vezető részére. A helyesen beállított fényszóró segítségével elkerülhető a vakítás, meghosszabbodik a belátható útszakasz, amivel a gépjárművezető reakció ideje is megnő. Ugyanez vonatkozik a segédvilágítási lámpákra, pl. egy működő féklámpa kifejezetten biztonsági tényező.

Az előírásnak megfelelő lámpákat a tűréseken belül, illetve az előírásban nem szabályozott jellemzők alapján optimalizálva tervezik. Az egyes típusokon belül (pl. H4) is többféle, teljesen szabályos altípus jöhet létre (hosszú élettartamú, nagy fénysűrűségű, kékebb, stb.), amelyek élettartamban és/ vagy az általuk és a fényszóró által közösen létrehozott kivetített fény minőségében különböznek. Magyarországon az ENSZ EGB előírás a kötelező, amely a világítás mellett a közlekedés szinte minden elképzel-hető és már-már elképzelhetetlen részletére kitér, 131 regulációban írva elő betartandó szabályok sokaságát. Az összes előírás teljesülését jóváhagyó intézmények vizsgálják. Ha megfelel a lámpa, engedélyezik, ezt a megfelelő séget a gyártó az ún. „E” jellel, a bélyegzésben tünteti fel. Közúton csak ilyen lámpák használata engedélyezett!

 

PRÉMIUM lámpák
speciális konstrukció, szerteágazó termék előnyök, egyedi megjelenés 

A rendszeren belül a gépkocsi tulajdonos szabadon dönthet, hogy melyik általa választott paramétert részesíti előnyben. Hosszabb élettartamú lámpát választ, amellyel a rendszer még mindig teljesíti az előírásokat, vagy nagyobb fénysűrűségű prémium típust, amellyel a megvilágítás sokkal jobb, esetleg magasabb színhőmérsékletű (kékebb) lámpát, ami éjszaka jobb hatásfokú lehet, különösen fáradt vagy idősebb sofőröknél. A választás annyiban korlátozott, hogy ezek közül is csak jóváhagyással rendelkező lámpát használhat.

A GE Lighting Autólámpa részlege egyedi és korszerű gépjármű világítási megoldásokat kínál. Amikor gépjármű világításról beszélünk, mindenképpen a megbízhatóság és a kiváló minőség kerül előtérbe. A GE Lighting autólámpa gyárai Magyarországon, Budapesten, Kisvárdán és Nagykanizsán találhatók, ahol évente több mint 200 millió lámpát gyártanak. A cég régóta úttörő szerepet játszik a korszerű gépjármű világítási megoldások terén. A cégnek széleskörű kínálata van 12 Voltos és 24 Voltos prémium autólámpákból, melyeket GE, Tungsram és más egyéb márkanevekkel értékesít. Mindegyik kiemelkedő teljesítményt nyújt, biztosítva a maximális láthatóságot, ezáltal növelve a biztonságot, csökkentve a közúti balesetek bekövetkeztének kockázatát.

Mindez nemzetközileg is elismert. A GE Lighting szere-pel a világ vezető autógyártóinak jóváhagyási listáján, ahol a megbízhatóság és a kiváló minőség kerül előtér-be az autólámpák esetében. A kiskereskedelemben, szerviz hálózatban sokfajta igényt kielégítő alap- és prémium GE autóizzó típusok közül lehet választani – ezek minőségét, megbízhatóságát több független teszteredmény és kedvező fogyasz-tói visszajelzések igazolják. A GE Lighting prémium autólámpa kínálata a speciális lámpatervezésen alapul, és az alábbi típusokat foglalja magába: Megalight Ultra +130, Megalight Ultra +120, Megalight Ultra +90, Megalight Plus 50, Sportlight, Sportlight Ultra 4200K, Extra Life, Heavy Star, Rally. A prémium lámpák további előnyökkel rendelkeznek az élettartam, szín, rezgés állóság, és teljesítmény terén.

„E1” jellel vannak ellátva, mely biztosítja használatukat az európai utakon, kivéve a Rally típust, melyet terepen való használatra terveztek. Az Extra Life lámpáknak hosszabb az élettartama, a Megalight Plus és Ultra lámpák megnövelt fényerővel rendelkeznek, a Sportlight halogén lámpák pedig intenzív kékesfehér fényt adnak.

Megalight Ultra +130
Maximális fényerő az úton - A biztonságosabb utazásért

A GE Lighting Autólámpa részlegének legújabb prémium terméke a Megalight Ultra +130, valódi áttörést jelent a ha-logén fényszóró izzók teljesítményében. E lámpa hatékonyan növeli az éjszakai vetetés biztonságosságát. A nagyobb megvilágítás, kombinálva a fehérebb fénnyel, mely a részleges kék bevonatból adódik – akár 130%-kal több fényt biztosít az úton, óriási mértékben növelve az éjszakai vezetés biztonságosságát. Megjegyzés: A fényszóró izzókat ajánlatos párban cserélni, hogy mindig azonos megvilágítási teljesítményt nyújtsanak.