OSRAM retrofit fényvető

Az OSRAM saját fejlesztéseként gyártja az első komplett Audi A4-hez készült fényszóró lámpatestjét, a LEDriving Xenarc-ot, amely a xenon- és LED-technológia kombinációja.

Az OSRAM autóvilágítási újdonsága a 2004 és 2008 között gyártott Audi A4 B7 gépkocsikhoz alkalmas. Az új LEDriving Xenarc fényszóró fénykibocsátása sokkal nagyobb, mint a gyártó által eredetileg beszerelt halogénlámpáé.

A hagyományos halogénlámpákkal összehasonlítva, az OSRAM modern Xenarc-technológiája akár 110 százalékkal több fényt ad, fénysugara 60 méterrel hosszabb és 40 százalékkal fehérebb, melynek köszönhetően sokkal jobban látnak és látszanak a járművezetők.

A Xenarc fényszóróba LED-es nappali menetfényt is beépítettek. „A Night Breaker és Silverstar lámpákkal az OSRAM már régóta kínál retrofit termékeket a fényszórók feljavítására, de az egyszerű xenonosítással egy teljesen új termékkategóriát nyitottunk” – mondta Hans-Joachim Schwabe, az OSRAM Specialty Lighting vezérigazgatója.

Kompakt, 53x51x19 cm-es (HxSzxM) méreteivel az Audi A4 B7 (2004– 2008) típusú gépkocsik halogén fényszórói könnyen, nagyobb erőfeszítés nélkül helyettesíthetők az OSRAM új xenon retrofit fényszóróival. Nincs szükség automatikus fényszórómagasság-állító és fényszórómosó berendezés beépítésére, mert az új fényszórók D8 25 W-os xenonlámpákkal felszereltek, amelyekhez a rendelet nem írja elő ezek szükségességét.

A két év garanciával rendelkező LEDriving Xenarc fényszórók már kaphatóak a magyar kereskedelemben. Az ajánlott (bruttó) fogyasztói ára: 295 000 Ft (a szett 1 pár lámpát tartalmaz).