Knipex Twin Grip fogó

A Knipex szerszámgyártó piacra dobta új TwinGrip fogóját. A TwinGrip legpraktikusabb tulajdonsága, hogy egyedi fogást képes adni legcsupaszított csavarfejek esetén is. Mindannyian ismerjük az „elnyalt” csavarfejek okozta bosszúságot, és ismerjük az evolvens-profilú élekkel rendelkező csavarkihajtó fejeket is, melyek szinte minden szerelő arzenáljában ott vannak. Azt is tudjuk, hogy egyes nehezen hozzá férhető helyeken – pl. berohadt féknyeregcsavarok régebbi modelleken – a 3/8 inches fejek hely hiányában nem mindig használhatóak. Ekkor jönnek az applikált megoldások, vagy az egyes további célszerszámok, ha vannak. Most úgy tűnik előállt egy újabb jelölt a célszerszámok sorában a német gyártó jóvoltából.

A Knipex TwinGrip fogó az első 5 funkciós nyomógombos csúszó csuklós fogó, ha lesznek követői, akkor mondhatjuk, hogy kvázi új kategóriát teremtett. Rendkívül keskeny, karcsú kialakítása lehetővé teszi, hogy szűk helyekre jusson, és multifunkciós pofáinak köszönhetően kiváló fogó erőt ígér gyakorlatilag bármilyen szögből. Az egyedi fejkialakításnak köszönhetően a TwinGrip kombinálja az elülső és az oldalsó fogást. A fej csúcsánál az állkapcsok úgy kerültek megtervezésre, hogy a befogás során „lenyalt” és rozsdás csavarok esetén is megfelelően stabil legyen. A pofa csúcsok és a karcsú fej kialakítás miatt úgy tűnik, hogy nem okoz gondot a fogó szűk helyekre csúsztatása és a szűk mozgástér a csavar elfordítása közben.

Mind az elülső, mind az oldalsó pofa ellentétes fogazással rendelkezik. Ez biztosítja a maximális fogó erőt a kerek, szögletes és egyenletes hatlapú csavarfejekhez. A hárompontos rendszer még a lapos munkadarabokat is megbízhatóan fogja. A fogó 5 fokozatú nyomógombos csúszó csuklóval rendelkezik, ami lehetővé teszi a pofák 5/32 ″ és 7/8 ″ közötti állítását a munkadarab biztonságos fogása érdekében.

A Knipex TwinGrip fogók mártott fogantyúval vagy kényelmi fogantyúval kaphatók. Megjelenésük 2021 júliusában tervezett. A gyártó számít arra, hogy nagy kereslet lesz a fogók iránt, így egy ideig vélhetőleg nehezen lesznek elérhetőek, tükrözi ezt a jelenlegi Amazon.com ára is, amely Forintra átszámítva 23 000.- Forintot tesz ki. A gyártó a termékére élethosszig tartó garanciát vállal.