Új motorokhoz új célszerszámok a Puma Toolstól – 4. rész

Cikksorozatunk soron következő részében a Mercedes CDI motorok szereléséhez szükséges speciális eszközöket és szerszámokat mutatjuk be. Az OM 611, 612 és 613 jelöléssel ellátott motorokhoz jellemzően porlasztókihúzó, vezérlésrögzítő és izzítógyertya eltávolítására alkalmas speciális kéziszerszámok érhetők el.

Általánosságban elmondható ezekről a porlasztó-kiszerelő és -eltávolító eszközökről, hogy különleges kialakításuk révén nagy erő kifejtését teszik lehetővé a rendkívül fontos szempontnak számító szerelési biztonság megléte mellett. A készletek sokféleségét a tartalmuk változatossága biztosítja, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő változatot.

A 9-62005 cikkszámú BGS gyártmányú injektorkihúzó készlet ➊ tartalmaz egy 1,85 kg-os, 470 mm hosszú negatív kalapácsot, egy körmös lehúzót és egy belső menettel ellátott adaptert az injektor közvetlen szereléséhez. Ennek a készletnek egy kiegészítő tartozékát lehet megtalálni a 9-62005-1 cikkszámon ➋, amely egy 12 mm-es belső szélességgel rendelkező kihúzó villát foglal magában. Ennek a belső menetes csatlakozása M16x1.5.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.