Toyota Plug-in Hybrid Magyarországon is

A Toyota Motor Europe (TME) elnök-vezérigazgatója, Didier Leroy, valamint a magyar kormány képviselői és az energetikai szektor jeles képviselői május 8-án egyeztették elképzeléseiket az elektromos autók jövőjéről. A magas szintű találkozó apropóját az adta, hogy Magyarországon immár két hónapja folyik a szeptemberben forgalomba kerülő Toyota Prius Plug-in Hybrid egyik prototípusának tesztelése, s a hálózatról is tölthető full hybridet eddig számos közéleti szereplő és üzleti szereplő próbálta ki.

A megbeszélés során szó esett a töltőhálózat fejlesztésének terveiről: Winkler János, az E.ON Hungária igazgatósági tagja elmondta, hogy bár hazánk útjain egyelőre kevés EV fut, az áramszolgáltató vállalat máris több töltőpontot épített ki kísérletképpen Budapesten, Győrben, Mosonmagyaróváron és Tatán.

A kerekasztal-beszélgetés helyszíne a budapesti Kempinski Hotel volt, amely intenzíven kiveszi a részét a hazai EV-projektből: a szállodában telepített feltöltőcsatlakozások nemcsak a vendégek és az EV-kölcsönzők esetleges igényeit szolgálhatják ki, hanem a szálloda későbbi saját elektromos autóparkját is, amely a tervek szerint a belváros és a repülőtér közt szállítja majd a vendégeket.