A Toyota és a Ford közösen fejleszti a hibrid hajtást

A Ford és a Toyota a könnyű tehergépjármű és az SUV kategória hibrid hajtásának fejlesztésében egyenjogú partnerekként akarnak együttdolgozni. Ez ügyben mindkét vállalat szándéknyilatkozatot írt alá, a formális megegyezés a következő évben várható.

A gyártók eddig a következő generációs hibrid rendszereken egymástól függetlenül dolgoztak. Az új hibrid rendszer a vevőknek a fentebb említett gépjárművekben lényegesen nagyobb tüzelőanyag-hatékonyságot jelent anélkül, hogy a szállítási kapacitás és vezetési tulajdonság területén bárminemű korlátozást szenvednének el. Mindkét vállalat meg van győződve arról, hogy az együttműködés alapján a hibridtechnológia gyorsabban és elérhető áron a piacra tud kerülni.

Az új, közösen fejlesztett hibrid rendszer még ebben az évtizedben megjelenik a hátsókerék-hajtású könnyű tehergépkocsikban. Az új hibrid rendszer a két gyártónál függetlenül egymástól lesz integrálva a jövőben bevezetendő gépjárműveikben.

A hátsó-kerekes hibrid rendszer egy teljesen új architektúrán fog alapulni. Az azonos technológiák és alkatrészek jelentős számú alkalmazása miatt, a gyártók a beépítést a gépjárműveikbe teljesen egyedi módon fogják megoldani, ugyanúgy, ahogy a vezetési tulajdonságok és a teljesítményértékek beállítását is függetlenül fogják végrehajtani.

Ezen felül a Ford és Toyota megegyezett abban, hogy a telematikai rendszer kialakítására és az alkalmazására az autóipari területen teljesen új standardok és technológiák kifejlesztésén közösen dolgoznak. Ugyanúgy közösen dolgoznak a telematikai standardjuk egyesítésén, hogy világszerte még több internetalapú szolgáltatást és hasznos információs rendszereket kínáljanak a gépjárműveikhez.