Ötéves a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja

A magyarországi Bosch csoport öt éve hozta létre autóipari fejlesztési centrumát Budapesten. A nemzetközi Bosch csoport és a hazánkban 11 leányvállalattal jelen lévő cégcsoport kiemelt stratégiai szerepet szán magyarországi kutatás-fejlesztési tevékenységének, amely során 2008-2012 között 9 milliárd forint értékű beruházásra kötelezte el magát a Budapesti Fejlesztési Központban.

A munkahelyteremtő beruházás része még a felsőoktatási intézményekkel való együttműködések bővítése és a mérnökképzés támogatása is. A nemzetközi fejlesztések területén is aktív szerepet vállaló k+f centrum 2010 év végéig az 500. magyar mérnökkel jubilál.

„A Budapesti Fejlesztési Központ létrehozása mellett szólt 2005-ben Magyarország és Németország kulturális hasonlósága, a hazai egyetemi oktatás magas színvonala, a hatvani és miskolci gyáregységek adottsága, és nem utolsó sorban a világviszonylatban elismert, magyar tudásbázis koncentrációja is. 2010-ben a magyarországi Bosch 2,7 milliárd forinttal növelte K+F ráfordításait, amely bizonyítja, az innovációs tevékenységek kiemelt stratégiai szerepét és azt, hogy a Bosch hosszú távra tervez Magyarországon. A Bosch csoport elkötelezett a magyar élvonalbeli tudás és a német technológia szinergiáinak kiaknázásában, és ennek érdekében kutatás-fejlesztési tevékenységeit folyamatosan bővíti a jövőben is, valamint továbbra is részt vállal a mérnökutánpótlás ösztönzésében és a felsőoktatás támogatásában.“ – mondta a jubileumi ünnepségen Thomas E. Beyer, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója.

„A magyar mérnökök kiemelkedő munkája elengedhetetlen szerepet játszik a közlekedésbiztonság innovációjában, hiszen az autóiparban világszerte alkalmazzák az általuk kifejlesztett technológiákat. A budapesti fejlesztőmérnökök munkája igen magas színvonalú, ami optimizmusra ad okot a jövőbeli megbízásokat illetően is. A folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint a magyar mérnökök professzionalizmusának köszönhetően a Budapesti Fejlesztési Központ a jövőben is mérföldkőnek számító kutatásokban és fejlesztésekben vesz majd részt.“ – mondta el Dr. Jan Peter Stadler, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója.